06.01.2011

WISSEN - Anneke's nieuwe bundel Wissen is vandaag ter perse gegaan bij Bariet. Wissen is niet de nieuwe Anneke Claus, maar een bundeling van twintig van de in totaal ruim vijftig gedichten die de Groningse stadsdichter in de loop van haar ambtstermijn schreef in reactie op gebeurtenissen in Stad en Ommeland.

Behalve gedichten bevat het boekje zeventien fraaie foto's van dichter, zanger en beeldend kunstenaar Jan Glas. De vormgeving was in de vaardige handen van Sgaar.

Wissen wordt tijdens de landelijke Gedichtendag op 27 januari gepresenteerd in een speciaal programma dat Anneke op uitnodiging van de PoŽziemarathon samenstelde. 's Middags om 16:00 trapt Ralph de Jongh af in ForumImages met een paar stemmige Mississippibluesnummers. Aansluitend wordt een korte documentaire van Bouke Mekel vertoond over graphic novel-auteur Marcel Ruijters.

's Avonds sluit Anneke de PoŽziemarathon (Grand Theatre, 20:30) af met hammondorganist Andrť Dodde (Green Hornet, Das Audio Combo), die enkele gedichten uit Wissen voorzag van een groovy omlijsting. Dat alles gedaan zijnde is het woord aan Ton Schroor, Wethouder van Cultuur (o.a.), die bekend zal maken wie de nieuwe stadsdichter van Groningen wordt.

Wissen verschijnt net als Anneke's vorige bundels Bonzai! en Dat was dat bij Uitgeverij Passage.

Ziehier voor het volledige programma van de PoŽziemarathon.


   SLUITEN >>