26.05.2008

Da's weer eens wat anders: poezie ten gehore brengen op een meidenfeest. Anneke maakte haar handen er op 1 mei vuil aan, en dat beviel eigenlijk zo goed dat ze de grap 5 juli nog eens gaat herhalen. De volgende arty farty party - de arty farty circus party - vindt plaats in de Nomadome (in de Dantzin- gerbocht, vlakbij het Mokumse Strand West), en er mag gedanst. Pattycoats on!

13.05.2008

Herman Sandman, redacteur kunst en cultuur en columnist voor de Groninger Gezinsbode, zit sinds jaar en dag met zijn neus bovenop de literatuuragenda van het Noorden. Het resultaat van die bemoeizucht ligt vanaf overmorgen in de boekhandel: een lijvig naslagwerk vol interviews, smeuïge anekdotes en vooral ook gedegen journalistiek speurwerk.

Arcadia der poëten - Het literaire leven van Groningen 1945 - 2005 wordt op 15 mei gepresenteerd in de Groninger Archieven. Anneke Claus, Ellen Deckwitz, Sieger Geertsma, Tjitse Hofman en Karel ten Haaf lezen werk van dode dichters uit Groningen - opdat zij zich omdraaien in hun graf.

07.05.2008

Anneke heeft Jan Glas geinterviewd voor het vijftigste nummer van Krakatau. De Groningse dichter heeft zojuist met het Belcampo Stipendium de vierde literaire prijs op rij achter zijn naam gezet, en het wordt de hoogste tijd dat de wereld daar vanaf weet, vindt Anneke. Wie nieuwsgierig is kan naar de boekhandel rennen voor dat fraaie tijdschrift. Of de beentjes in de lucht gooien en op zijn gemak naar deze site surfen, of naar deze, en ach, als hij dan toch bezig is, ook nog even naar die.