25.08.2008

Als je het even niet meer weet, kun je nog altijd een dichter vragen. Een dichter, je weet wel; zo iemand die gaten dicht. In die hoedanigheid stond Anneke vandaag voor een nieuwe lichting eerstejaars studenten Nederlands van de RUG.

Verschillende docenten vertelden de aanstaande Neerlandici over hun vakgebied naar aanleiding van de gedichten van Anneke Claus. Zo constateerde de taalkundige dat er sprake was van een overdaad aan negatieve woorden, en merkte de sociologe dat er schijncommunicatie plaatsvond. De litertuurhistoricus vroeg Anneke wat haar gedichten anders maakt dan die van Jean Pierre Rawie.    MEER >>

22.08.2008

Gisteravond is in het Noorderplantsoen te Groningen performance kunst festival Noorderzon losgebarsten. Met als altijd een overweldigende hoeveelheid theater, dans, film, muziek en van alles daar tussenin. Buro05 organiseert dit jaar de literaire programmering van het festival. Onder de noemer Literaturia treden schrijvers, dichters, muzikanten en cabaretiers op in de Berenkuil. Op het programma o.a. Jan Siebelink, Gerrit Komrij, Abdelkader Benali, Helene Gelens, Tsead Bruinja, Freek Vielen, Nick ter Wal, Jan Glas, Coen Peppelenbos, Egbert Hovenkamp, Bill Mensema en de Moordwijven.

21.08.2008

Willem Jan van Wijk, de strenge doch rechtvaardige Neerlandicus die zich chef poezieredactie mag noemen bij Uitgeverij Passage, heeft het manuscript voor Anneke's nieuwe bundel Dat was dat onder handen genomen en op enkele kleine correcties na publicatiefähig verklaard. Dat was dat, een lichtvoetige serie afrekeningen in dichtvorm, wordt op 12 oktober om 16:00 uur gepresenteerd in VERA Groningen. Nadere informatie over het programma van die middag volgt.