24.09.2008

Je kunt geen Europese stad meer binnenrijden of de bordjes met plaatsnamen van zogenaamde zustersteden lachen je tegemoet. Maar hoe steden die door elkaar gescheiden zijn door landsgrenzen, rivieren, oceanen en hele continenten zusjes van elkaar worden, blijft voor de meeste mensen een raadsel.

Vrijdagochtend 26 september vliegt een delegatie van Groningse dichters en journalisten onder leiding van wethouder Jaap Dijkstra naar twinning city Newcastle om de culturele band tussen beide steden warm te houden. Op het programma staan bezoeken aan het Northern Stage, SAGE    MEER >>

06.09.2008

Dinsdagmorgen 9 september, tussen 10:30 en 11:30 uur, is Anneke te horen in EO's Dit is de Dag (voorheen De Ochtenden) op Radio 1. Naar aanleiding van het nieuws van dat uur zal ze een gedicht schrijven dat ze aan het eind van het programma voorleest. De uitzending is naderhand terug te luisteren per podcast en het gedicht verschijnt op de site, waar overigens ook teksten te lezen zijn van o.a. Daniel Dee, Tsead Bruinja, Thomas Mohlmann en Frank van Pamelen. Dichter bij de Dag is een pilot. In geval van overweldigend succes zal het vast onderdeel gaan uitmaken van het ochtendprogramma van de nieuwszender.