10.12.2008

KNST - In het 11de nummer van kunstmagazine Artefact staat te lezen hoe Anneke door Sexton Creeps Bram Nigten en Steven Willemsen geinterviewd wordt in de Groningse Coffee United aan het Hoogstraatje - zeg maar aan het Noordelijke uiteinde van de Hondsrug. Artefact verschijnt viermaal per jaar en is een coproductie van de studieverenigingen IK (Kunst, Cultuur en Media) en meander (Kunst- en Architectuurgeschiedenis).

12.12.2008

ERRATUM - In de agenda van deze site stond abusievelijk aangekondigd dat Anneke op vrijdag 12 december as. in Onderdendam zou optreden bij Dichters aan Bodderdaip. Dat moet zondag 14 december zijn. De door dichter Tjitse Hofman en sneltekenaar Kees Willemen georganiseerde poeziemanifestatie in de molen aan het Boterdiep begint om 14:00 uur.

Wie een glimp van Anneke wil opvangen moet er snel bij zijn, want zij moet om 15:30 alweer in het Oosterpoortfiliaal van het Groningse CBK zijn waar Henk Hofstra haar gaat interviewen tijdens kijk- en luisterprogramma    MEER >>

16.12.2008

HENGEL - Donderdagavond a.s. om 20:30 uur presenteert misschien-wel-de-nieuwe-Dichter-des-Vaderlands Tsead Bruinja zijn nieuwe bundel Angel in Perdu. Op het programma staan optredens van Leine, Jan Veldman, Elmar Kuiper, Thomas Möhlmann, Erik Jan Harmens, Bart FM Droog, Anneke Claus en uiteraard beer Bruinja zelf.

Angel verschijnt als krant, met paginagrote illustraties van Hans Wap, Roosmarie Custers, Ramon Verberne, Mowaffk Al-Sawad, Joep van der Made en Anne Feddema en zal voor slechts viereneenhalve euri in de boekhandel verkrijgbaar zijn (FOTO: DOLF VERLINDEN).

17.12.2008

REPPERDEKLEP - Poezie mag een genre van weinig woorden zijn, in de pers bomen de dichters er een eind op los. Anneke is zondagavond 21 december tussen 19:00 en 21:00 uur te gast bij Leon Verdonschot in Kink FM's Oeverloos, om over haar werk te vertellen en haar favoriete plaatjes te draaien (FOTO: WALTER VAN DEN BERG).

28.12.2008

HYPER - Op 1 januari 2008 stond Anneke Claus voor een zaal uitzinnig gillende dronken Groningers. Die gilden voor alle duidelijkheid niet omdat zij haar Scooter-gedicht voorlas, maar omdat aan haar zijde C-mon en Kypski al met een hand aan de draaitafel stonden.

Ook dit jaar is er op het Nieuwjaarsfeest van de gemeente Groningen volop muziek en beeldende kunst om de kater te verdrijven of, welja, nog een dagje uit te stellen. Vox von Braun, Kraantje Pappie, DJ Dirty Harry, Voorheen de Bende mit Pazzipanten en aartsvader Jacques Wallage, ze zijn er allemaal bij. De literatuur is vertegenwoordigd met Jan Glas, Tjitse    MEER >>