18.09.2009

TROPICAL PITSTOP - Vanavond werd in een afgeladen Oosterpoort de kersverse burgemeester van Groningen beedigd. Om tegemoet te komen aan de grote publieke belangstelling voor de installatie, was de raadszaal van het gemeentehuis voor de gelegenheid nagebouwd in de grote zaal.

De partijvoorzitters die een voor een aan het woord kwamen putten zich uit in metaforen om het karakter van de nieuwe burger- vader te duiden. 'Peter Rehwinkel is als aardappelzetmeel', klonk het; 'een echt Gronings produkt dat samenbindt.' 'Maar dan wel aardappelzetmeel met een exotisch smaakje' haastte de volgende zich daar aan toe te voegen, daarmee bedekt verwijzend naar Rehwinkels    MEER >>

22.09.2009

TEGEN DE MUUR - Vanmorgen opende de verbouwde familiebibliotheek van de Groningse wijk Selwerd zijn deuren voor het publiek. Daarbij werd een gedicht van de stadsdichter onthuld, dat in koeieletters op de muur is geplakt. De aanwezigen hieven er ook een glaasje mierzoete champagne bij. Het gedicht is geschreven voor een jong publiek, vertelde Anneke. Dan moet je wel even een ander register opentrekken. Eerst kwam het woord men d'r nog in voor. Dat heb ik bij nader inzien toch geschrapt. Veel te plechtstatig voor de Jeugd Van Tegenwoordig.    MEER >>

24.09.2009

APIES KIJKEN - Op 26 en 27 september vindt in Den Haag het Dichter aan Huis Festival plaats, waarbij 50 dichters optreden in woonkamers en ateliers. Het publiek zit er zeg maar met zijn neus bovenop. Anneke staat de 27ste op het programma; ze treedt vijfmaal een uur op bij de familie Jacobs aan de Malakkastraat.

Tezelfdertijd kan het publiek zich verlekkeren aan de voordrachten van Menno Wigman, F. van Dixhoorn, Tsjebbe Hettinga, Astrid Lampe, F. Starik, Rodhaan Al Galidi, Bart FM Droog, Vrouwkje Tuinman, Tjitske Jansen, Najiba Abdellaoui, Tsead Bruinja en vele anderen.