06.05.2010

IN BOEKEN - De Groningse editie van Benali in boeken die gisteravond op Nederland 2 werd uitgezonden is vanaf vandaag te bekijken op uitzendinggemist.nl, net als de aflevering over Antwerpen van vorige week. Den Haag, Utrecht, Nijmegen en Amsterdam volgen nog.

In de uitzending van gisteravond volgt het team bestaande uit documentairemaker Roel van Dalen, cameraman Martijn van Beenen, geluidsman Joris van Ballegoijen en interviewer Benali achtereenvolgens de schrijvers Bill Mensema, Rense Sinkgraven en Anneke Claus.

11.05.2010

BEYOND BEYOND - Jan Glas, Anneke Claus en Sjoerd-Jeroen Moenandar hadden geen last van de aswolk op de lijn Ataturk Airport-Schiphol.

Een beeldverslag van de reis is te zien op de fotosite van Jan Glas en het resultaat van de literaire samenwerking met de Turkse dichters Roni Margulies en Gonca Ozmen is bij Anneke verkrijgbaar in de vorm van het boekje Voices from the Beyond - Turkish and Dutch poetry.

30.05.2010

DE ZITTING IS OPGEHEVEN - Driek van Wissen is niet meer. De op 20 mei in Istanbul overleden oud-DDV is gisteravond naar zijn laatste rustplaats op het R.K. Kerkhof in zijn thuisstad Groningen gebracht. Eerder op de dag werd hij lang en liefdevol toegesproken door vrienden en dierbaren tijdens een stemmige dienst in de Martinikerk. Anneke zwaait de lijsttrekker van de Partij Van het Gedicht uit met een kort vers.    MEER >>