Heb jij de droom om te starten als ondernemer? Het is een mooi streven waarbij geldt dat jij door middel van visie en hard werken aan een hypotheek kan komen. Een zakelijke hypotheek speciaal voor ondernemers. Vanzelfsprekend geldt dat het niet makkelijk is om aan een hypotheek te komen, helemaal niet als ondernemer als je geen vast inkomen hebt. Daarom is het zo dat vele kredietverstrekkers niet zomaar geld zullen uitlenen. Toch heb jij wel een startbedrag nodig om bijvoorbeeld een pand aan te schaffen. Een pand dat jij wilt gebruiken voor jouw doelen en waarmee jij verwacht veel financiële winst te behalen.

Jouw verhaal

Indien jij een ondernemer bent die wilt beginnen met het oprichten van een bedrijf heb jij misschien weinig geld of geen vast inkomen. In zo’n geval wordt het waarschijnlijk lastig om een bank te overtuigen van het feit dat zij jou een groot bedrag moeten uitlenen. Voor banken geldt namelijk dat zij het geld dat zij uitlenen uiteraard weer terug willen. Indien zij het idee hebben dat de kans hierop klein is zullen zij waarschijnlijk niet akkoord gaan met het voorstel dat jij doet. Daarom is het erg belangrijk dat jij als individu in staat bent om met een goed en overtuigend verhaal te komen. Waarom gaat jouw onderneming een succes worden?

Het pand

Voor een zakelijke hypotheek geldt dat deze vaak gebruikt wordt voor het aanschaffen van een pand. Hierbij kan je denken aan een leegstaand gebouw of een kantoor dat jij graag zou willen gebruiken voor zakelijke doeleinden. Niet elke bank zal jou een hypotheek verstrekken op basis van de ambitie om een pand te kopen. Hiervoor zijn er specifieke instanties die in staat zijn om jou dit geld te lenen. Denk hierbij aan een hypotheekbank die gespecialiseerd is in vastgoedfinanciering.

Eigen vermogen

Naast het feit dat jij veel geld kan verkrijgen door middel van een overtuigend verhaal met een duidelijk plan is het zo dat jij tevens over eigen vermogen moet beschikken om een hypotheek te verkrijgen. Dit heeft te maken met het feit dat een bank of een instantie die jou een groot bedrag uitleent graag wenst te weten dat jij op een goede manier met geld omgaat en dat de kans dat zij het geld weer terugkrijgen groot is. Een gedeelte aan eigen vermogen geeft een bepaalde zekerheid die vele banken waarderen. Hierbij kan je denken aan zo’n dertig procent van het pand dat jij graag zou willen kopen. Dit bedrag moet jij zelf bij elkaar zien te krijgen. Indien je dat niet hebt kan je beginnen met sparen of op zoek gaan naar andere kredietverstrekkers waardoor jij het volledige bedrag rond kan krijgen.

Visie

Op basis van de informatie die jij tot nu toe leest kan het wellicht overkomen alsof het beginnen van een onderneming en het verkrijgen van een zakelijke hypotheek erg ingewikkeld is. Ondanks het feit dat het beslist niet makkelijk is zijn er voldoende mogelijkheden hierop als jij over een goede visie beschikt. Verder is het mogelijk om advies te krijgen van mensen die in de zakelijke wereld zitten en jou kunnen helpen.

Meer weten over de zakelijke hypotheek? Ga naar FinaForte.nl.