Wil je gemakkelijk operational lease auto huren? Of misschien heb je er nog niet eerder van gehoord maar heeft het wel je aandacht weten te vinden. Een operational lease houdt in dat je een auto huurt, maar de te huren auto eigendom blijft van de leasemaatschappij waar je de auto huurt. Dit is een ideale overweging wanneer je wel een auto nodig hebt, maar hier maar voor een bepaalde tijd gebruik van wil maken. Het geeft meer flexibiliteit wanneer je de auto niet meer nodig hebt. Als je moet lenen om een auto te kunnen betalen is leasen meestal ook een betere idee in verband met rente.

Zakelijk leasen van een elektrische auto

Zakelijk leasen elektrische auto bij Superlease is een goede keuze wanneer je een bedrijf hebt en een auto nodig hebt. Dit kan voor jezelf als eigenaar zijn, maar het kan ook zijn dat je het voor je personeel nodig hebt. Een elektrische auto komt steeds meer voor en dat gaat in de komende jaren naar verwachting ook groeien. Het voordeel van een elektrische auto is dat je nooit meer zonder benzine zit. Daarnaast maakt het minder herrie dan een ‘gewone’ auto en is het goedkoper omdat het geen brandstof verbruikt. Genoeg redenen om ook voor elektrisch te gaan dus.

Liever niet elektrisch maar wel zakelijk? Dat kan ook

Auto leasen zakelijk bij Superlease is ook gewoon mogelijk als je liever in een benzine auto wilt gaan rijden. Als je het gewend bent om een schakelauto te gebruiken dan is het niet zo gek als je dit ook liever wilt blijven gebruiken. Om de keuze te maken of je het privé of zakelijk wilt leasen, moet je nadenken of je het voor zowel privé als zakelijk wilt gebruiken, of alleen zakelijk. Als de eerste situatie van toepassing is, dan is privé aangeraden. Als je het alleen voor je bedrijf wilt gaan gebruiken is zakelijk leasen wellicht een betere optie.

De voordelen van een auto leasen

Het leasen van een auto brengt veel voordelen met zich mee: je bent dan wel niet de officiële eigenaar van de auto, maar je hebt het wel voor een bepaalde tijd in jouw bezit. Je kunt zelf bepalen hoelang je de auto wil gaan huren en kunt na een bepaalde tijd de overeenkomst ook opzeggen. Ook kun je leasen als je een bepaalde auto wilt uitproberen bijvoorbeeld, of van benzine naar elektrisch wilt gaan maar niet meteen een nieuwe auto wilt aanschaffen. Na de leaseperiode kun je de auto gewoon weer inleveren, eventueel verlengen of een andere auto gaan leasen.

Het verschil tussen private lease en zakelijke lease

Eigenlijk zegt de naam het al een beetje: private leasen is voor privégebruik en zakelijk leasen is bedoeld om het voor werkzaamheden te gaan gebruiken. Zakelijk leasen kan ook alleen als je een ZZP’er bent of een eigen bedrijf hebt. Of je kunt het in sommige gevallen ook leasen via je werkgever. Ook zijn de btw en leasekosten vaak fiscaal aftrekbaar en kom je niet geregistreerd te staan bij het BKR. Als kers op de taart is het ook zo dat je vrijwel altijd in een nieuwe auto rijdt als je een auto gaat leasen. Ook is het onderhoud vaak de meestal de verantwoordelijkheid van de leasemaatschappij.

 

Je bent toe aan een nieuwe auto, maar je weet niet waar te beginnen. Leasen, nieuw kopen of toch tweedehands? Veel mensen staan jaarlijks voor deze keuze en zien ook door de bomen het bos niet meer. Een nieuwe auto brengt veel voordelen met zich mee, maar een tweedehands daarentegen ook. Natuurlijk wil je het liefst niet de hoofdprijs betalen, maar ook niet een miskoop doen met een tweedehands. Wat betreft de prijs maakt het nogal verschil of je gaat voor de Mercedes Benz occasions of een nieuw exemplaar voor de dealer. Ben jij nog twijfelende? Dit zijn voor- en nadelen op een rijtje van zowel nieuwe als tweedehands auto’s.

Nieuwe auto

De geur van een nieuwe auto maakt velen al gelukkig. Je kan natuurlijk zelf kiezen welke kleur en model je wil, wat erg fijn is. Daarbij komt ook nog dat je ruime keuzes hebt tussen de opties in je auto, zoals een navigatiesysteem of stoelverwarming. Wanneer je een nieuwe auto koopt moet je wel rekening houden met een lange levertijd die vaak weken of soms zelfs maanden is. Mede door het tekort aan chips die gebruikt worden in auto’s kunnen de levertijden flink oplopen. Tegelijkertijd is een nieuwe auto zeer prijzig, je zal dus wel flink wat spaargeld moeten hebben. Bij leasen heb je dit startkapitaal niet nodig en wel bovenstaande voordelen. Daarboven op komt nog dat je geen onverwachtse kosten hebt voor bijvoorbeeld reparaties. Echter, bij leasen krijg je aan het einde van je leasecontract niks meer voor je auto en moet je deze weer inleveren aan de leasemaatschappij.

Occasion

Als we kijken naar occasions is toch wel het grootste voordeel dat de aanschafprijs een stuk lager is. Voor een simpel model heb je helemaal niet zoveel spaargeld nodig. Wel dien je goed op te letten op de staat van de auto, en rekening houden met meer kosten voor reparaties en onderhoud dan bij een nieuwe auto. Betrouwbare occasions zijn bijvoorbeeld de Volvo occasions, deze scoren een stuk beter dan de tweedehandsauto’s van onder meer Seat. Je kan de auto volledig ‘oprijden’, maar natuurlijk ook na een aantal jaren weer doorverkopen. Op deze manier rijd jij zeer voordelig rond.

We kunnen tegenwoordig onze telefoon eigenlijk helemaal niet meer missen, integendeel. Op het ogenblik dat er sprake is van schade aan onze telefoon willen we deze dan ook zo snel mogelijk verholpen zien worden. Bijzonder veel mensen kiezen er in deze situatie meteen voor om over te gaan tot het kopen van een nieuw toestel. Dat uiteraard met alle kosten van dien. In het merendeel van de gevallen is ook je telefoon laten maken echter een optie. Op deze manier kan je blijvend gebruik maken van je vertrouwde telefoon terwijl je ook geen rekening dient te houden met torenhoge kosten voor het aanschaffen van een nieuwe telefoon. Zo sla je twee vliegen in één klap. Wil je hier nu meer over ontdekken? Dan moet je vooral even verder lezen!

Waarom je telefoon laten maken?

Je telefoon laten maken brengt diverse interessante voordelen met zich mee. In eerste instantie is er een voordeel waar veel mensen misschien in eerste instantie niet bij stil blijven staan. Het is echter in de praktijk zo dat een telefoon over sentimentele waarde kan beschikken. Misschien heb je ze bijvoorbeeld wel gekregen van een dierbaar persoon waardoor je er niet zomaar afstand van wil doen. Dat is een belangrijke factor die vaak over het hoofd wordt gezien.

Je telefoon laten maken is ook vanuit financieel oogpunt alleen maar interessant. Het kopen van een compleet nieuw toestel gaat namelijk in de praktijk uiteraard gepaard met vrij hoge kosten. Deze kosten kunnen niet door iedereen zomaar gedragen worden. Daarom is het van zeer groot belang dat je altijd onderzoekt of je telefoon niet kan worden hersteld. Verschillende soorten van schade aan diverse onderdelen zouden zomaar hersteld kunnen worden. Denk hierbij aan:

  • Beeldscherm schade;
  • Schade aan de speakers van het toestel;
  • Een batterij die niet meer goed oplaadt of te snel leegloopt;

Langer doorgaan met je telefoon

In heel wat gevallen is je telefoon laten maken perfect mogelijk. Zo kan je toch mogelijks nog een behoorlijke tijd langer genieten van die dure, mooie smartphone die je enige tijd geleden hebt aangekocht. De aankoopprijs van een telefoon ligt tegenwoordig doorgaans significant hoger dan vroeger het geval was. Het spreekt dan ook voor zich dat je er graag zo lang mogelijk gebruik van zal willen maken. Is dat inderdaad correct? Dan benadrukt dat nog maar eens hoe belangrijk het wel niet is om altijd te overwegen om je telefoon te laten maken in plaats van een nieuwe te kopen.

Wanneer kan je telefoon niet meer worden gemaakt?

Je telefoon laten maken is in de praktijk jammer genoeg niet altijd mogelijk. Er zijn ook situaties waarin je toestel zo zwaar beschadigd is waardoor ze niet meer te redden valt. In dat geval zit er helaas niets anders op dan toch over te gaan tot het aanschaffen van een nieuw toestel. Ziet je telefoon er zwaar beschadigd uit, maar wil je ze toch graag kunnen redden? Dan kan je er altijd voor kiezen om even contact op te nemen met de expert van MicroFix. Hij of zij zal je dan in principe meteen kunnen vertellen of het toestel nog kan worden hersteld of ze daadwerkelijk moet worden vervangen.

Het is tegenwoordig voor nagenoeg ieder bedrijf belangrijk om gebruik te kunnen maken van een goed en snel werkend internet. Zonder internet kun je het als onderneming in deze tijd eigenlijk niet meer volhouden. Er zijn een hoop zaken die je moet regelen via het internet en je marketingafdeling zal er ook gebruik van moeten maken. Als eigenaar van een onderneming is het dan ook erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je een zo’n goed mogelijke internetverbinding tot je beschikking hebt.

 

Het aanschaffen van een NDIX verbinding voor je onderneming

Er zijn een hoop verschillende soorten internet waaruit je kunt kiezen. Net zoals op alle andere markten komt er steeds meer concurrentie en ontwikkelen leveranciers zich steeds verder. Zo kun je onder andere kiezen voor een NDIX verbinding voor je bedrijf. Deze NDIX verbinding is een verbinding die ervoor zorgt dat je op een speciale manier wordt verbonden met het internet. Het internet dat je bij een NDIX verbinding kunt gebruiken is een zakelijke verbinding. Dit betekent dat het niet mogelijk is voor particulieren om gebruik te maken van een NDIX verbinding. Het is voor eigenaren van een onderneming veel voordeliger om gebruik te maken van deze verbinding. De NDIX verbinding is te gebruiken in Nederland en enkele staten van Duitsland.

 

De voordelen van een NDIX verbinding

De NDIX verbinding heeft een relatief hoge snelheid ten opzichte van andere verbindingen die nu op de markt worden aangeboden. De snelheid van de NDIX verbinding is hetzelfde als de glasvezel van Arnhem. Je kunt bij deze verbinding echter gebruik maken van de bandbreedte die jij nodig hebt. Dit geeft je als ondernemer een stuk meer ruimte en vrijheid, die de meeste ondernemers goed kunnen gebruiken. De bandbreedte zit geen limiet op, in tegenstelling tot andere internetverbindingen bij jou in de omgeving.

 

Er zijn naast de bandbreedte ook nog een aantal andere voordelen die de verbinding met zich meebrengt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om gebruik te maken van de marktplaats die bij dit netwerk hoort. Daarnaast kun je gebruik maken van Microsoft licenties en marktplaats. Dit is echter niet de bekende marktplaats die iedereen kent, maar een vergelijkbare variant met een grote hoeveelheid klanten. Het enige verschil dat er is ten opzichte van marktplaats is dat er geen tweedehands spullen worden verkocht. Er worden op deze markt ICT-oplossingen aangeboden die er nuttig kunnen zijn voor je onderneming. Zeker als het gaat om bedrijven die met veel internet en ICT te maken krijgen.

 

Wat is het belang van een goede verbinding?

Wanneer je een eigen bedrijf hebt is het noodzakelijk om een goede verbinding te hebben. Zeker als grote onderneming met verschillende afdeling zullen er een hoop mensen tegelijkertijd gebruik maken van het internet. Ook is het belangrijk als onderneming dat je gegevens en bestanden niet zomaar verspreiden. Als je gebruik maakt van onveilig internet kan dit zorgen voor grote problemen en hoge kosten voor je bedrijf. Laat dan ook van tevoren een expert kijken naar het internet dat je gaat gebruiken.

Het verzekeren van meer risicovolle voertuigen blijkt iets te zijn waar veel verzekeraars zich niet meer aan durven te wagen. Dat heeft ervoor gezorgd dat bijvoorbeeld een quad verzekeren er door de jaren heen niet bepaald eenvoudiger op is geworden, integendeel. Dit gezegd hebbende is het natuurlijk wel zo dat er nog altijd mogelijkheden voor bestaan. Zou jij ook graag meer te weten willen komen over het afsluiten van een verzekering voor je quad? Zou je bovendien ook graag te weten willen komen op welke manier je dat nu precies het best kan doen? Dan is het zeker en vast een aanrader om je even te verdiepen in de informatie die je aantreft hier op deze pagina!

Welk probleem stelt er zich bij een quad verzekeren?

Op het ogenblik dat iemand een quad wenst aan te kopen zal het al snel duidelijk worden dat er bepaalde zaken zijn waar je aandacht aan zal moeten besteden. In eerste instantie moet de quad goedgekeurd worden voor gebruik op de weg. Voor alle duidelijkheid, dat is dus niet standaard. Er zijn menig aantal quads op de markt terug te vinden waarvoor geldt dat ze enkel en alleen offroad gebruikt kunnen worden. Daarnaast is het belangrijk om na te gaan of je quad ook echt als quad dient te worden verzekerd. In principe is het immers mogelijk dat dit voertuig op verschillende manieren kan worden verzekerd. Het gaat hierbij om de volgende:

  • Als bromfiets;
  • Als driewielig voertuig;
  • Als personen- of bedrijfsauto;

De verkeersregels die gevolgd moeten worden zijn hier uiteraard eveneens van afhankelijk. Een quad die wordt goedgekeurd als bromfiets mag in principe reeds bestuurd worden vanaf de leeftijd van 16 jaar. Gaat het om een quad die toebehoort tot één van de andere categorieën? In dat geval mag ze veelal pas worden bestuurd vanaf 18 jaar. Ook het soort rijbewijs waar je gebruik van dient te maken is uiteraard afhankelijk van het soort quad die je beslist om aan te kopen.

Is je quad verzekeren wettelijk verplicht?

Of je quad verzekeren wettelijk verplicht is, is in de praktijk afhankelijk van het soort quad waarover je beschikt. Is je quad goedgekeurd om gebruik van te maken op de openbare weg? In dat geval dien je er rekening mee te houden dat dezelfde wettelijke verplichting geldt als voor auto’s. Dit betekent dat je minstens een WA-verzekering zal moeten afsluiten. Het afsluiten van een uitgebreidere verzekering is mogelijk, maar is geen vereiste. Is je quad niet goedgekeurd voor gebruik op de weg? Dan komt de wettelijke verplichting voor de WA-verzekering te vervallen. Je quad verzekeren is vanaf dat ogenblik dan ook niet langer een vereiste.

Op het moment dat je ervoor kiest om geen verzekering voor je quad af te sluiten dien je, je er wel van bewust te zijn dat je helemaal zelf voor alle verschillende vormen van schade die ontstaan moet opdraaien. Ook op privéterreinen is het bijvoorbeeld mogelijk dat je schade toebrengt met je quad aan derden. Op het ogenblik dat dit gebeurt zal je niet alleen de schade aan je eigen voertuig moeten vergoeden, maar ook deze die je hebt aangebracht aan de betrokken partij. Er zal in dit geval dan ook geen verzekeraar zijn die ook maar iets van de schade zal verzekeren. Dit is wel een belangrijk aandachtspunt waar je zeker bij stil zal willen blijven staan.

De kinderquad als uitzondering op de regel

Wil je schade veroorzaakt door je quad verzekerd zien worden? Dan is je quad verzekeren dus iets waar je bij stil moet blijven staan. Wat echter wanneer er sprake is van een zogenaamde kinderquad? Voor een dergelijk voertuig geldt dat ze niet wordt aanzien als een echte quad. Dit gezegd hebbende spreekt het voor zich dat je ook met een dergelijk voertuig bepaalde schade kan aanrichten aan derden. Op het ogenblik dat, dat gebeurt valt die schade gewoon onder de standaard aansprakelijkheidsverzekering waarover je beschikt. Hiervoor hoef je dan ook uiteraard zeker en vast geen aparte of speciale quadverzekering af te sluiten.

Hoe besparen op de kosten voor je quad verzekeren?

Het spreekt voor zich dat een quad verzekeren in de praktijk altijd gepaard gaat met bepaalde kosten. Veel mensen stellen zich de vraag of er mogelijkheden bestaan om deze kosten te kunnen drukken. Dat is zeker het geval. Er zijn verschillende interessante bespaartips die je daarvoor kan benutten. Wij hebben de belangrijkste hieronder even voor je op een rijtje gezet.

1.) Voer altijd een vergelijking uit tussen verschillende verzekeraars

Een quad verzekeren mag dan niet bij alle verzekeraars mogelijk zijn, toch is het zo dat er best een aantal verzekeraars op de markt zijn terug te vinden waarbij dit wel tot de mogelijkheden behoort. Bovendien kan er worden vastgesteld dat er ook sprake kan zijn van een niet onbehoorlijk prijsverschil tussen de verschillende verzekeraars. Het is vooral omwille van die reden dat het uitvoeren van een vergelijking nooit een overbodige luxe is. Wil je dus de kostprijs voor je quad verzekeren kunnen drukken? Dan is dit alvast het eerste om bij stil te blijven staan.

2.) Denk goed na over het soort verzekering waar je behoeften aan hebt

Een quad verzekeren is net als bij een auto of een brommer mogelijk op tal van verschillende manieren. Wat betekent dit nu precies? Zeer eenvoudig. Dit betekent dat je onder meer een keuze kan maken tussen de WA-verzekering, de WA+ beperkt en de WA+ volledige cascoverzekering. Voor welke van deze verschillende soorten verzekeringen jij uiteindelijk gaat kiezen is natuurlijk steevast afhankelijk van de dekkingen waar je op wil kunnen rekenen. Let wel op, afhankelijk van je keuze op dit vlak spreekt het voor zich dat de kostprijs van je quadverzekering sterk kan worden beïnvloed.

3.) Let op de hoogte van het eigen risico

Tot slot is het bij een quad verzekeren in de praktijk eveneens zo dat er rekening moet worden gehouden met de aanwezigheid van een bepaald eigen risico. Voor dat eigen risico geldt dat ze niet is vastgesteld. Je kan ze dus eventueel (indien je dat wenst) naar wens aanpassen. Door het eigen risico bij een quadverzekering te verhogen is het mogelijk om de periodieke verzekeringspremie die moet worden betaald te verkleinen. Zo kan je niet alleen op korte, maar zeker en vast over de lange(re) termijn toch een meer dan behoorlijke besparing op je verzekering realiseren.

 

Er zijn drie hoofdtypes van luchthaven parkeren, de eerste is On Airport self parking, waarbij u als klant rechtstreeks aankomt bij de terminal van waaruit u vertrekt en dan parkeert u in de parkeerfaciliteiten voor een korte of lange periode. Het is mogelijk om deze diensten vooraf te reserveren en geld te besparen. Zodra u het parkeerterrein oprijdt, zoekt u een parkeerplaats, meestal op een groot vlak terrein of in een parkeergarage met meerdere verdiepingen, en gaat u naar de check-in zone voor uw vertrek.

 

De laatste jaren hebben de meeste luchthavens het niveau van de overdekte looppaden en de verlichting rond deze parkeerterreinen drastisch verbeterd om het hele proces aantrekkelijker te maken voor potentiële klanten en reizigers.

 

De tweede optie is Off Airport Park and Ride. Veel verschillende bedrijven op alle luchthavens vestigen zich ergens tussen 1 en 20 km van de luchthaven en bieden een busdienst van hun terrein naar een aangewezen gebied van de luchthaven.

 

Zodra u bent ingecheckt op het terrein laadt u uw bagage in, goede terreinen hebben chauffeurs klaar om u hiermee te helpen, en eenmaal op het luchthaven drop off punt maakt u uw weg naar de departure check in. Het is goed om te weten dat deze diensten is meestal veel goedkoper zijn dan parkeren direct bij de terminals van de luchthaven, maar de wandeling naar het vertrek kan langer zijn dan het aangewezen drop off punt voor Off Airport parking terreinen.

 

Tenslotte, als al dat lopen van parkeergarages en het in- en uitladen van uw bagage uit bussen en nog meer lopen u niet aanspreekt, dan is er nog een andere optie – Meet And Greet.

 

Vooraf te boeken chauffeursdiensten direct bij elk terminal gebouw op elke luchthaven, er zijn een breed scala van bedrijven die deze diensten aanbieden. U rijdt rechtstreeks naar de terminal waar u vandaan vliegt en ontmoet de chauffeur buiten de toegangsgebouwen of in de nabijheid van de ingang en zodra een controle van hun gegevens en uw voertuig is voltooid, overhandigt u het voertuig en krijgt u zijn directe contactgegevens.

 

Zorg ervoor dat u uw reis plant en wees u ervan bewust dat luchthavens erg druk kunnen zijn, zowel op als buiten de luchthaven. U moet dus altijd ruim de tijd nemen om uw voertuig af te zetten en geniet voor uw vlucht van een drankje in de luchthaven lounges.

 

Op zoek naar een plek om je auto te parkeren op Eindhoven airport? Check Eazzypark.nl!

Denk je dat je te veel betaalt voor je autoverzekering? Dat kan kloppen! Veel mensen betalen namelijk veel te veel geld voor hun autoverzekering, maar weten niet hoe ze geld hierop kunnen besparen. In dit artikel bespreek ik 5 simpele tips hoe jij jaarlijks tientallen euro’s op je autoverzekering kan besparen.

Tip 1 – Kleine schades

Om te beginnen is het handig om kleine schades altijd zelf te financieren uit je eigen portemonnee. Wanneer je een claim indient bij je verzekeringsmaatschappij gaat je noclaim korting namelijk weg, waardoor je over een langer termijn veel meer geld kwijt zal zijn.

Tip 2 – Vergelijk regelmatig

Wanneer je een goedkope autoverzekering wilt hebben is het belangrijk om de verschillende autoverzekering regelmatig te vergelijken. Dit kan je tegenwoordig eenvoudig en snel online doen.

Tip 3 – Hoger eigen risico

Wanneer je besluit om je eigen risico te verhogen, kan je veel geld besparen op je maandelijkse premie. Echter kan je wel voor hoge kosten komen te staan wanneer je in een ongeval terecht komt.

Tip 4 – Controleer de dekking

We zien vaak dat mensen een te uitgebreide dekking hebben voor de auto waarin ze rijden. Met een oude auto heb je vaak aan een WA verzekering genoeg. Toch zien we dan alsnog dat veel mensen een WA+ of zelfs een allrisk dekking hebben. Dit is overbodig en kost enorm veel geld.

Tip 5 – Jaarlijkse betaling

Ten slotte kan het handig zijn om je volledige premie jaarlijks te betalen. Jaarlijkse betalingen geven de verzekeraar vaak een bepaalde zekerheid waardoor ze korting geven aan mensen die alvast voor een jaar vooruit betalen.

De Ultimaker S3 staat hoog aangeschreven als het om 3D printers gaat. De modellen van deze fabrikant zijn altijd zeer sterk. Bovendien is de S3 ook flexibel in te zetten. Het aantal mogelijkheden lijkt alleen maar groter te zijn dan ooit. Veel verschillende soorten gebruik worden daarmee mogelijk gemaakt. Voor wie veel met printen te maken heeft, is het daarom de moeite waard om te bekijken welke kanten dit allemaal op kan. Zo doe je er als gebruiker zelf direct het nodige voordeel mee. Het gaat dan vooral om de wijze van gebruiken die interessant kan zijn.

Als gebruiker aanpassingen doen
De Ultimaker S3 is in de eerste plaats een printer die gemaakt is voor de gebruiker. Dat komt omdat het gemak heel groot is. De printer is altijd composite ready. Printen kan dus op elk gewenst moment. Al kan je ook op elk moment aanpassingen doen wanneer je denkt dat dit nodig is. Je kunt bijvoorbeeld je ontwerp aanpassen. Ook kan je veranderen van filament wanneer dit beter uitkomt. Als gebruiker heb je bovendien veel grip op het proces. Dat komt door de vele technische innovaties. Het is belangrijk om de voordelen hiervan in te zien.

Vol met nieuwe mogelijkheden
De Ultimaker S3 is ook een printer die vol zit met innovatie. Volgens kenners is juist de wijze waarop nieuwe technieken worden toegepast de reden waarom de printer zo interessant in gebruik is. Het is dan ook precies de visie van de fabrikant om nieuwe dingen te willen doen met elke printer. De verbeteringen zijn dan ook duidelijk te zien. Het filament is veel scherper toe te passen. Dat komt door de sensors die gebruikt worden in de printer. Werken in detail is tegenwoordig van groot belang. Deze printer maakt dat beter mogelijk dan elk ander model.

Werken met de S3
Ook voor wie iets nieuws wil doen is de Ultimaker S3 een goede optie. Veel ondernemers en ontwerpers die al langer met 3D printen bezig zijn hebben daarom ook voor dit model gekozen. Het is eigenlijk voor elke vorm van gebruik mogelijk om hiermee aan de slag te gaan. De S3 is zo ontworpen door de fabrikant, dat snel geschakeld kan worden en er dus net zo goed voor ontwerp als voor productie van alles mee mogelijk is. Dit maakt je als gebruiker van de 3D printer ook minder afhankelijk. Je kunt zelf alle kanten op ermee.