Jouw keuken gebruik je elke dag en je keukenmeubels schoonmaken is een dagelijks ding, maar telkens heb je vlekken of strepen. Je kunt in verband met de hygiëne het niet achterwege laten, je bent er klaar mee. Dus hoe maak je streeploos jouw meubels schoon?

Verschillende materialen keukenmeubels

Keukenmeubels zijn gemaakt van verschillende materialen. Denk aan kunststof, hoogglans of bijvoorbeeld hout. Elk materiaal heeft zijn eigen schoonmaakmiddel nodig. Sommige kunnen een agressievere variant aan dan anderen. Controleer dus goed voor je begint welk type schoonmaakmiddel geschikt is voor jouw keukenkastjes voordat je onherstelbare beschadigingen maakt.

Kunststof keukenkastjes

Het type kastje dat van kunststof is kun je het beste met lauwwarm water en een scheutje allesreiniger schoonmaken. Gebruik voor de behandeling en zachte spons of doek en laat niet onnodig veel water erop zitten.

Houten keukenkastjes

Hout kan structuur hebben, maar ook glad zijn. Ook voor houten keukenmeubels kun je lauwwarm water nemen met allesreiniger om schoon te maken. Gebruik ook hier zacht materiaal en zorg dat water direct wordt afgenomen zodat het geen kringen maakt in het product.

Hoogglans keukenkastjes

Voor keukens met hoogglans is een soda met warm water aan te raden. Het lastige van hoogglans is dat je alles ziet dus in een streeploze keuken tijd gaat zitten. De soda zorgt ervoor dat de vetresten makkelijk te verwijderen zijn. Als laatste kun je de meubels afnemen met water en een zeem voor een streeploos hoogglans effect.

Laminaat keukenkastjes

Laminaat is een gevoelig product en als er kleine beschadigingen zijn kan water hier eenvoudig in trekken. Als water in het laminaat trekt dan ontstaan er bubbels en dat is zonde van jouw meubels. Een natte zeem met soda is voldoende, maar zorg vooral dat het materiaal niet te vochtig wordt en laat absoluut geen water erop liggen.

Vergeet de binnenkant van de keukenmeubels niet te reinigen

De buitenkant nemen we maar al te vaak af en misschien soms zelfs te vaak. Maar de binnenkant vergeten we omdat we hier ook weinig tegen aan kijken. Toch is het belangrijk om ook de binnenkant regelmatig mee te nemen. Zowel de deur als de lades of planken aan de binnenzijde van het meubel. Meestal is de binnenkant met plastic afgewerkt, waardoor je aan groene zeep of allesreiniger voldoende hebt om het goed schoon te krijgen.

Hardnekkig vet verwijderen van je keukenmeubels

Op sommige plekken kun je last hebben van hardnekkige vetvlekken of plekken en die vergen iets meer aandacht. Zorg voor een schoonmaakproduct dat speciaal gemaakt is om te ontvetten en te reinigen zodat de vingervlekken intensief worden verwijderd. Allesreiniger of groene zeep zijn daarvoor alleen soms niet voldoende. Mocht je voor een alternatief willen gaan dan kan schoonmaakazijn een uitkomst bieden als je dit toevoegt aan wat water. De verhouding is ongeveer 1:1 water op azijn en je kunt hier een zachte doek voor gebruiken. Het is een natuurlijke ontvetter die tegenwoordig veel te weinig wordt gebruikt, maar waarvan de werking meer dan effectief is. Met name op vet gevoelige oppervlakken zoals keukenmeubels in de kleur hoogglans.

 

Ben je aan het kijken naar verschillende tafels? Dan is het verstandig dat je goed gaat kijken naar de verschillende modellen. Tijdens jouw zoektocht kom je er namelijk achter dat er een groot aantal varianten te vinden zijn en ze allemaal hun eigen voor- en nadelen hebben. Voordat je een daadwerkelijke aankoop kunt doen moet je ook weten bij welke bedrijven je kwaliteit krijgt. Home By Hauwert is een van de bedrijven waar je altijd een goede nieuwe tafel kunt krijgen. Maar hoe zorg je ervoor dat deze aankoop jou ook zoveel mogelijk gezelligheid geeft?

 

De tafels als centrale plek in huis

Tafels zijn een goede manier om het gehele gezin bij elkaar te brengen. Je kunt iedere avond namelijk met het gehele gezin aan tafel zitten en genieten van de maaltijden. Het is echter ook een meubelstuk waarmee je de juiste stijl van de woning uit kunt dragen. Voor veel huishoudens is het namelijk een centrale plek in huis en moet daarmee ook ee blikvanger zijn. Om jouw tafel helemaal aan te laten sluiten aan de rest van het interieur kijk je dus ook naar de interieurstijl die hier overwegend in terugkomt, zodat je gerichter kunt kijken.

 

De vorm zorgt voor meer ruimte

Zorg dat je ook naar de vorm van de tafels kijkt. Iedere vorm brengt weer een andere manier van gezelligheid met zich mee. De vorm van een tafel moet echter ook aansluiten bij de ruimte. Zo kun je in een kleinere ruimte beter voor een ronde of kleine vierkante tafel gaan. Vooral ronde vormen zullen namelijk zorgen voor een grotere ruimte. Een ander groot voordeel is dat iedereen elkaar aan kan kijken tijdens het eten. Bij de grotere ruimtes past een rechthoekige of grote ovale tafel weer beter en brengt andere mogelijkheden met zich mee.

 

Afmetingen van tafels aanpassen aan de ruimte en gezinsgrootte

De afmetingen van de tafels zijn een belangrijke factor. Je kijkt hiervoor eerst naar de ruimte die je beschikbaar hebt voor jouw tafel, waarna je ook kijkt naar de zitplekken die je nodig hebt. Iedere tafel kent daarom zijn eigen afmetingen en je kunt op basis hiervan selecteren. Bij een rechthoekige of vierkante tafel heb je de mogelijkheid om mensen aan de kop te zetten, waardoor je extra zitplekken hebt. Bij de ronde en ovale tafel is dit anders en moet je naar de diameter van het tafelblad kijken.

 

De juiste kleur bepalen

Je kunt altijd nog kijken naar de kleuren van de tafels. Als je een houten tafel wilt hebben, dan kun je voor verschillende tinten hout kijken. Zorg ervoor dat deze altijd bij de rest van jouw woning past. Je kunt het tafelblad ook in andere kleuren verkrijgen, waardoor je een geheel andere uitstraling krijgt. Zet de verschillende kleurtinten naast elkaar en geef jezelf de gelegenheid om de uitstraling te geven aan de woning die je wenst te hebben. Je kunt dan genieten van de tafel die je aangeschaft hebt en de voordelen die je krijgt.

 

 

De gietvloer is door de jaren heen aan een behoorlijk stevige opmars bezig. Dat geldt niet in het minst voor de zogenaamde epoxy gietvloer. Voor dit type gietvloer geldt dat ze niet alleen geschikt kan zijn voor in je bedrijf of garage, maar ook voor in bijvoorbeeld een commerciële zaak. Voor een gietvloer van epoxy geldt dat ze perfect kan worden afgestemd op de niet onaanzienlijke eisen die vaak gelden voor dergelijke ruimtes. Jarenlang was het zo dat deze vloeren enkel en alleen werden geïntegreerd in zakelijke omgevingen. Echter kan ze ook uitstekend tot haar recht komen in een particuliere woning. In ieder geval, alles wat je over dit type vloer moet weten ontdek je hieronder.

Wat is een epoxy gietvloer?

Voor een epoxy gietvloer geldt dat het een zelfnivellerende, gegoten vloer is die beschikt over een basis van epoxy. Het gaat hierbij om een soort van kunststof polymeer. Voor het plaatsen van een naadloze gietvloer wordt er bijzonder vaak gekozen voor dit type materiaal. Dat is echter niet de enige mogelijkheid. Ook het zogenaamde polyurethaan kan immers worden gebruikt.

Voor dit type vloer geldt dat ze over een zeer geringe dikte beschikt van ongeveer 2 à 3 mm. Dit maakt ze niet alleen geschikt voor een nieuwbouw, maar ook bij renovatie. Daarnaast kan er in de praktijk worden geconcludeerd dat epoxy over een dubbele sterkte beschikt in vergelijking met beton. Dat is echter nog niet alles. Ook de slijtvastheid evenals de onderhoudsvriendelijke eigenschappen zijn immers zeer belangrijke troefkaarten van deze vloeren.

Keuze uit twee verschillende soorten epoxy gietvloeren

Er moet rekening mee worden gehouden dat de ene epoxy gietvloer de andere niet is. Voordat je overgaat tot het kopen of laten gieten van een dergelijke vloer is het dan ook zeer belangrijk om je bewust te zijn van het bestaan van twee verschillende uitvoeringen, namelijk:

  1. De standaard twee-component epoxy vloer;
  2. De epoxy grindvloeren;

Voor beide type vloeren geldt dat ze beschikken over een verschillende samenstelling. De standaard exemplaren worden gemaakt van epoxyhars. Zij beschikken verder over een toplaag bestaande uit polyurethaan. Voor de epoxy grindvloer geldt op haar beurt dan weer dat ze is gemaakt van een mix van grind en epoxyhars. Wil je graag kunnen rekenen op een zo uitgebreid mogelijk aantal mogelijkheden op vlak van afwerking? Dan biedt de standaard twee-component epoxy gietvloer je veruit de meeste mogelijkheden.

De afwerking van je epoxy gietvloer

Wanneer je gebruik wil maken van een epoxy gietvloer die over zoveel mogelijk afwerkingsmogelijkheden beschikt zal de keuze voor de standaard twee-component epoxy vloer dus al vrij snel zijn gemaakt. In eerste instantie zal je kunnen vaststellen dat deze vloer gerealiseerd kan worden in de meest uiteenlopende RAL-kleuren. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het namelijk eveneens een mogelijkheid om een keuze te maken uit allerhande patronen. Denk hierbij niet alleen terrazo effecten, maar ook aan bijvoorbeeld glitter, etc. Voor het tweede type epoxy gietvloer geldt dat ze zich vooral kenmerkt door het ontbreken van een egale uitstraling. In plaats daarvan is de uitstraling behoorlijk ruw. Dat is natuurlijk het gevolg van het aanwezige grind.

 

Het is fijn om in een huis te wonen wat mooi is ingericht. Niet iedereen vindt dit even belangrijk, maar toch zullen ook mensen die hier minder waarde aan hechten blij worden van een mooi interieur in hun eigen huis. Daarom is het voor mensen die normaal niet zo veel aandacht besteden aan hun interieur een goed idee om hun woning eens een make-over te geven. Het is dan van belang dat je je woning stijlvol inricht zodat je de komende jaren kunt genieten van je mooie interieur.

De woonkamer opnieuw inrichten

Als je een woonkamer hebt waarvan het interieur wel aan vervanging toe is, is het een goed idee om hier iets aan te doen. Je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om op zoek te gaan naar een nieuwe bank. Dit zal de sfeer in de kamer een enorme boost geven, mits je een bank uitkiest die goed bij de kamer past. Het kan lastig zijn om te bepalen of een bank goed past bij het interieur van je woonkamer. Daarom is het slim om eerst eens te kijken welke mogelijkheden je allemaal hebt. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met het vergelijken van banken in verschillende vormen. Het is namelijk van belang dat je goed kijkt wat voor vorm bank goed in je woonkamer past. Er zijn bijvoorbeeld woningen die zeer geschikt zijn voor een u bank.

Je keuken aanpassen

Bij veel mensen is de keuken iets wat ze niet zo snel laten renoveren. Zij kiezen er bijvoorbeeld eerder voor om een nieuwe badkamer te kopen dan een nieuwe keuken. Toch is de keuken een ruimte waar je vaker bent dan in de badkamer. Daarom kan het een goed idee zijn om je badkamer opnieuw in te richten. Je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om een nieuwe eettafel aan te schaffen of om eens verandering aan te brengen in het fornuis dat je gebruikt.

Het is van belang dat je een leuke kamer hebt voor je kind. Tenminste, het is wel zo leuk voor je kind als hij of zij ook kan genieten van een mooie eigen kamer, net zoals zijn of haar vriendjes en vriendinnetjes. Als jij een kamer in je woning vrij hebt waar je kind zou kunnen slapen, is het een leuk idee om deze kamer eens goed voor hem of haar in te richten. Dit kun je op verschillende manieren doen. Het is in ieder geval essentieel om ervoor te zorgen dat je altijd overlegt met je kind. De kamer is immers niet van jou, maar van je kind.

Verschillende vormen van decoratie

Als je een kamer aan het inrichten bent voor je kind, is het leuk om rekening te houden met de verschillende vormen van decoratie die je kunt gebruiken om de kamer mooier te maken. Het is voor kinderen namelijk erg leuk om hier zelf keuzes in te mogen maken. Daarom is het een goed idee om je kind simpelweg een aantal mogelijkheden voor te leggen zodat hij of zij uiteindelijk zelf kan kiezen wat het wordt. Het kan bijvoorbeeld erg leuk zijn om muurstickers kinderkamer aan te schaffen. Dit zijn, zoals de naam als doet vermoeden, stickers die speciaal zijn gemaakt om op de muur te plakken. Vooral in een kinderkamer kan het erg leuk zijn om dit soort stickers op de muur te plakken. Bovendien zijn er ook stickers die speciaal zijn ontworpen om gebruikt te worden in een kinderkamer. Hierdoor zijn ze ook nog eens zeer geschikt en aangepast op de wensen van kinderen.

Laat je kind kiezen

Bij het inrichten van de kamer van je kind moet je vooral je kind zelf een stem geven. Uiteindelijk is hij of zij immers degene die in de kamer moet slapen en daarom ook degene die moet bepalen hoe het wordt ingericht.

We weten allemaal dat we maandelijks veel vaste lasten hebben die we moeten betalen. Het zou heerlijk zijn als wie die lasten zouden kunnen verminderen. In veel gevallen is dat mogelijk, maar dan moet u alle lasten die u heeft eens goed onder de loep nemen. Methoden om te besparen.

Tip 1: Besparen op de maandelijkse woonlasten.

Wanneer u een eigen woning heeft dan zijn de maandelijkse woonlasten voor een groot deel afhankelijk van uw hypotheek. Daarbij komen ook de verzekeringen die u heeft voor de inboedel en opstal.  Voor veel huizenbezitters zijn de maandelijkse kosten voor de hypotheek het grootst. In veel gevallen kunt u daarop besparen door het oversluiten van uw hypotheek. Bij andere bankinstellingen, die een hypotheek verstrekken, kan het rentepercentage lager liggen dan wat u betaalt.  Dan kan het oversluiten een groot voordeel opleveren. Ook kunt u bij uw huidige bank de maandelijkse hypotheeklasten in veel gevallen verlagen door het aanvragen van de renteopslag of door rentemiddeling. U breekt dan als het ware uw rentevaste periode open om een nieuwe renteperiode aan te gaan. Maak daarvoor een afspraak bij uw huidige bankinstelling en laat u daarover goed voorlichten. U kunt ook uw inboedelverzekering en woonverzekering via Overstappen.nl vergelijken. Het is zo gebeurt en helemaal gratis. U kunt ook het maandelijkse bedrag dat u voor uw hypotheek moet betalen verlagen door de teruggave die u door de hypotheekaftrek krijgt, maandelijks uit te laten betalen. Laat alle mogelijkheden bekijken door een onafhankelijk adviseur. In veel gevallen kunt u behoorlijk besparen op de maandlasten voor wat betreft de hypotheek.

Tip 2: Verzekeringen.

Op de eerste plaats moet u nagaan wat u voor de verzekeringen maandelijks of jaarlijks aan premie moet betalen. Soms is het overstappen naar een andere verzekeringsmaatschappij een goede optie. Verzeker u alleen voor wat noodzakelijk is. Daarbij kunt u denken aan de verzekering bij overlijden, medische kosten, rechtsbijstand en de WA-verzekering. Het is vaak ook nuttig om de inboedel- en opstalverzekering eens goed te bekijken. Kijk wat u aan premie moet betalen bij een andere maatschappij voor dezelfde dekking. Dat kan soms een behoorlijk voordeel opleveren.

Tip 3: Denk aan de verbruikskosten van uw energie.

Het is verstandig om jaarlijks te bekijken wat de goedkoopste energieleverancier is. U kunt in veel gevallen besparen door naar een andere energieleverancier over te stappen. In veel gevallen krijgt u welkomstbonussen of kortingen. Let ook zelf op het verbruik van uw energie. Vaak kunt u besparen door het energieverbruik te verminderen. Zet tijdig de apparaten uit die u niet gebruikt. Ook kunt u overwegen om zonnepanelen of een warmtepomp te gaan gebruiken.

Tip 4: Zorg voor een goed onderhoud.

Het is in veel gevallen nuttig om een onderhoudscontract af te sluiten. Dat kan voor de apparaten in huis, zoals de cv- installatie, maar ook voor het dak en dergelijke. Door een contract bij een erkende loodgieter kunt u voorkomen dat u een lekkage op uw dak krijgt. De loodgieter zal het dak bij controle goed inspecteren. Het dak moet de bewoner beschermen tegen regen, sneeuw, storm, vorst, hagel, lage temperaturen en hitte. Hij zal jaarlijks de belangrijke zaken controleren zoals bijvoorbeeld scheuren in de pannen en wanneer het nodig is deze herstellen. Lekkages moeten voorkomen worden. Daarvoor moeten ook jaarlijks de goten worden schoongemaakt

Tip 5: Abonnementen die u maandelijks betaalt.

U zou kunnen bekijken welke abonnementen die u heeft noodzakelijk zijn. Daarbij kunt u denken aan de tv, bellen en internet. Ook de abonnementen op week of maandbladen moeten in het overzicht worden meegenomen.