Mensen gebruiken hun mobiele telefoons nu vaker dan ooit tevoren. Dit betekent dat bedrijven commerciële kansen missen als hun website niet geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten. Een mobielvriendelijke website is dus erg belangrijk als je succesvol wilt zijn in de zakenwereld van vandaag. Maar waarom is dat zo? In deze blogpost zullen we meer in detail bespreken waarom mobielvriendelijke websites zo belangrijk zijn voor bedrijven.

Mobiel is de toekomst

Mobiele apparaten zoals smartphones en tablets zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. Mensen gebruiken ze overal en altijd, en dus neemt het gebruik van mobiele apparaten alsmaar toe. Steeds meer mensen gebruiken hun mobiele telefoon voor online aankopen, in plaats van via hun desktop. Het is daarom essentieel dat jouw website perfect werkt op mobiele telefoons.

Mobiele vriendelijke websites kunnen een hogere rangschikking krijgen op Google

Mobiele zoekopdrachten zijn ook enorm belangrijk geworden voor zoekmachines zoals Google. Als jouw website niet geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten, kan dit gevolgen hebben voor jouw positie in de zoekresultaten van Google. Google kijkt naar de mobielvriendelijkheid van een website bij het toekennen van een hogere rangschikking.

Verbeterde gebruikerservaring

Gebruiksvriendelijkheid is belangrijk voor elke website. Een mobielvriendelijke website biedt een optimale gebruikerservaring omdat deze gemakkelijk kan worden gelezen en genavigerd op een klein scherm. Het laden van afbeeldingen en pagina’s moet ook worden geoptimaliseerd voor mobiele apparaten om de laadtijd te verkorten en de algehele gebruikerservaring te verbeteren.

Verhoogde conversieratio’s

Als jouw website gebruiksvriendelijk is en er goed uitziet op mobiele apparaten, kan dit leiden tot hogere conversieratio’s. Het is bekend dat mensen websites verlaten als ze niet goed werken of er niet professioneel uitzien. Een professionele en mobielvriendelijke website kan dus leiden tot meer online verkopen en een hoger rendement op investering.

Klanttevredenheid en loyaliteit

Mobielvriendelijke websites zijn belangrijk voor de tevredenheid en loyaliteit van klanten. Zoals eerder vermeld, neemt het aantal mensen dat hun mobiele telefoon voor online aankopen gebruikt, dagelijks toe. Als klant is het frustrerend om een website te gebruiken die niet goed werkt op de mobiele telefoon. Mobielvriendelijke websites dwingen klanten niet naar de desktopversie te gaan als ze on-the-go zijn. Dit leidt tot een hogere klanttevredenheid en loyaliteit.

Het optimaliseren van een website voor mobiele apparaten is cruciaal voor elk bedrijf. Als jouw website nog niet mobielvriendelijk is, is het nu de tijd om daar verandering in te brengen. Dit kan resulteren in meer verkeer, meer verkopen en uiteindelijk meer succes voor jouw bedrijf. Je kunt ervoor kiezen om hier zelf mee aan de slag te gaan, maar je kunt het ook uitbesteden aan een Digital Agency zoals Traffic Today.

 

De wereld om ons heen is constant bezig met het doormaken van allerlei nieuwe ontwikkelingen. Het is van belang dat je hier goed op inspeelt wanneer je een bedrijf hebt. Op deze manier kun je er namelijk voor zorgen dat je bedrijf ook in de toekomst een succes zal zijn. Om in te haken op de nieuwste trends van de laatste jaren, is het voor bedrijven die producten verkopen aan te raden om een webshop te beginnen.

 

Zo verkoop je namelijk veel meer producten en bovendien stijgen de vaste lasten en de kosten van het personeel niet echt mee omdat een webshop simpelweg geen grote investering hoeft te vergen.

Een idee voor de webshop

Als je van plan bent om een eigen webshop te beginnen, is het natuurlijk wel van belang dat je ervoor zorgt dat je een goed plan hebt gemaakt voordat je verder gaat. Het plan wat je maakt wanneer je met de webshop gaat beginnen is essentieel voor het succes van de webwinkel in de toekomst. Indien je geen goed plan hebt gemaakt, is de kans groot dat je hier vroeg of laat de gevolgen van zult ondervinden. Daarom is het van belang dat je meer hebt dan enkel een goed idee zodat je bijvoorbeeld ook weet wat je moet doen wanneer er een situatie ontstaat waarvan je hoopte dat deze zich niet zou voordoen. Dat zijn namelijk de momenten waarop wordt beslist of je een goede ondernemer bent of niet. Het is van belang dat je goed oplossingsgericht te werk kunt gaan wanneer je een eigen bedrijf hebt. Dit zorgt er namelijk voor dat je situaties waarin je nog nooit eerder hebt gestaan goed kunt afhandelen waardoor je klanten uiteindelijk toch tevreden zullen zijn.

Een goede site laten bouwen

Wil je een webshop maken? Dan is het aan te raden om dit niet zelf te gaan doen. Je kunt er dan veel beter voor kiezen om op zoek te gaan naar een professional die je hierbij kan helpen. Op die manier weet je namelijk zeker dat de site die je uiteindelijk online zult zetten erg goed en professioneel in elkaar is gezet. Dat is natuurlijk erg belangrijk aangezien de website van je bedrijf fungeert als een soort visitekaartje. Je wilt er daarom als ondernemer zeker van zijn dat de site die de naam van jouw bedrijf draagt door een professional in elkaar is gezet.

Je eigen site bouwen

Er zijn ook mensen die er liever voor kiezen om hun eigen site samen te stellen. Dat kan verschillende redenen hebben. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die op deze manier geld willen besparen. Toch is dit in veel gevallen niet de beste manier om de kosten te drukken. Je zult hierdoor namelijk merken dat de webshop later minder goed loopt dan wanneer je deze door een professional hebt laten bouwen. Daarom kun je beter niet je eigen website maken, maar hier simpelweg voor op zoek gaan naar iemand die de site kan bouwen.