Wil je gemakkelijk operational lease auto huren? Of misschien heb je er nog niet eerder van gehoord maar heeft het wel je aandacht weten te vinden. Een operational lease houdt in dat je een auto huurt, maar de te huren auto eigendom blijft van de leasemaatschappij waar je de auto huurt. Dit is een ideale overweging wanneer je wel een auto nodig hebt, maar hier maar voor een bepaalde tijd gebruik van wil maken. Het geeft meer flexibiliteit wanneer je de auto niet meer nodig hebt. Als je moet lenen om een auto te kunnen betalen is leasen meestal ook een betere idee in verband met rente.

Zakelijk leasen van een elektrische auto

Zakelijk leasen elektrische auto bij Superlease is een goede keuze wanneer je een bedrijf hebt en een auto nodig hebt. Dit kan voor jezelf als eigenaar zijn, maar het kan ook zijn dat je het voor je personeel nodig hebt. Een elektrische auto komt steeds meer voor en dat gaat in de komende jaren naar verwachting ook groeien. Het voordeel van een elektrische auto is dat je nooit meer zonder benzine zit. Daarnaast maakt het minder herrie dan een ‘gewone’ auto en is het goedkoper omdat het geen brandstof verbruikt. Genoeg redenen om ook voor elektrisch te gaan dus.

Liever niet elektrisch maar wel zakelijk? Dat kan ook

Auto leasen zakelijk bij Superlease is ook gewoon mogelijk als je liever in een benzine auto wilt gaan rijden. Als je het gewend bent om een schakelauto te gebruiken dan is het niet zo gek als je dit ook liever wilt blijven gebruiken. Om de keuze te maken of je het privé of zakelijk wilt leasen, moet je nadenken of je het voor zowel privé als zakelijk wilt gebruiken, of alleen zakelijk. Als de eerste situatie van toepassing is, dan is privé aangeraden. Als je het alleen voor je bedrijf wilt gaan gebruiken is zakelijk leasen wellicht een betere optie.

De voordelen van een auto leasen

Het leasen van een auto brengt veel voordelen met zich mee: je bent dan wel niet de officiële eigenaar van de auto, maar je hebt het wel voor een bepaalde tijd in jouw bezit. Je kunt zelf bepalen hoelang je de auto wil gaan huren en kunt na een bepaalde tijd de overeenkomst ook opzeggen. Ook kun je leasen als je een bepaalde auto wilt uitproberen bijvoorbeeld, of van benzine naar elektrisch wilt gaan maar niet meteen een nieuwe auto wilt aanschaffen. Na de leaseperiode kun je de auto gewoon weer inleveren, eventueel verlengen of een andere auto gaan leasen.

Het verschil tussen private lease en zakelijke lease

Eigenlijk zegt de naam het al een beetje: private leasen is voor privégebruik en zakelijk leasen is bedoeld om het voor werkzaamheden te gaan gebruiken. Zakelijk leasen kan ook alleen als je een ZZP’er bent of een eigen bedrijf hebt. Of je kunt het in sommige gevallen ook leasen via je werkgever. Ook zijn de btw en leasekosten vaak fiscaal aftrekbaar en kom je niet geregistreerd te staan bij het BKR. Als kers op de taart is het ook zo dat je vrijwel altijd in een nieuwe auto rijdt als je een auto gaat leasen. Ook is het onderhoud vaak de meestal de verantwoordelijkheid van de leasemaatschappij.

 

Je bent toe aan een nieuwe auto, maar je weet niet waar te beginnen. Leasen, nieuw kopen of toch tweedehands? Veel mensen staan jaarlijks voor deze keuze en zien ook door de bomen het bos niet meer. Een nieuwe auto brengt veel voordelen met zich mee, maar een tweedehands daarentegen ook. Natuurlijk wil je het liefst niet de hoofdprijs betalen, maar ook niet een miskoop doen met een tweedehands. Wat betreft de prijs maakt het nogal verschil of je gaat voor de Mercedes Benz occasions of een nieuw exemplaar voor de dealer. Ben jij nog twijfelende? Dit zijn voor- en nadelen op een rijtje van zowel nieuwe als tweedehands auto’s.

Nieuwe auto

De geur van een nieuwe auto maakt velen al gelukkig. Je kan natuurlijk zelf kiezen welke kleur en model je wil, wat erg fijn is. Daarbij komt ook nog dat je ruime keuzes hebt tussen de opties in je auto, zoals een navigatiesysteem of stoelverwarming. Wanneer je een nieuwe auto koopt moet je wel rekening houden met een lange levertijd die vaak weken of soms zelfs maanden is. Mede door het tekort aan chips die gebruikt worden in auto’s kunnen de levertijden flink oplopen. Tegelijkertijd is een nieuwe auto zeer prijzig, je zal dus wel flink wat spaargeld moeten hebben. Bij leasen heb je dit startkapitaal niet nodig en wel bovenstaande voordelen. Daarboven op komt nog dat je geen onverwachtse kosten hebt voor bijvoorbeeld reparaties. Echter, bij leasen krijg je aan het einde van je leasecontract niks meer voor je auto en moet je deze weer inleveren aan de leasemaatschappij.

Occasion

Als we kijken naar occasions is toch wel het grootste voordeel dat de aanschafprijs een stuk lager is. Voor een simpel model heb je helemaal niet zoveel spaargeld nodig. Wel dien je goed op te letten op de staat van de auto, en rekening houden met meer kosten voor reparaties en onderhoud dan bij een nieuwe auto. Betrouwbare occasions zijn bijvoorbeeld de Volvo occasions, deze scoren een stuk beter dan de tweedehandsauto’s van onder meer Seat. Je kan de auto volledig ‘oprijden’, maar natuurlijk ook na een aantal jaren weer doorverkopen. Op deze manier rijd jij zeer voordelig rond.

Het verzekeren van meer risicovolle voertuigen blijkt iets te zijn waar veel verzekeraars zich niet meer aan durven te wagen. Dat heeft ervoor gezorgd dat bijvoorbeeld een quad verzekeren er door de jaren heen niet bepaald eenvoudiger op is geworden, integendeel. Dit gezegd hebbende is het natuurlijk wel zo dat er nog altijd mogelijkheden voor bestaan. Zou jij ook graag meer te weten willen komen over het afsluiten van een verzekering voor je quad? Zou je bovendien ook graag te weten willen komen op welke manier je dat nu precies het best kan doen? Dan is het zeker en vast een aanrader om je even te verdiepen in de informatie die je aantreft hier op deze pagina!

Welk probleem stelt er zich bij een quad verzekeren?

Op het ogenblik dat iemand een quad wenst aan te kopen zal het al snel duidelijk worden dat er bepaalde zaken zijn waar je aandacht aan zal moeten besteden. In eerste instantie moet de quad goedgekeurd worden voor gebruik op de weg. Voor alle duidelijkheid, dat is dus niet standaard. Er zijn menig aantal quads op de markt terug te vinden waarvoor geldt dat ze enkel en alleen offroad gebruikt kunnen worden. Daarnaast is het belangrijk om na te gaan of je quad ook echt als quad dient te worden verzekerd. In principe is het immers mogelijk dat dit voertuig op verschillende manieren kan worden verzekerd. Het gaat hierbij om de volgende:

  • Als bromfiets;
  • Als driewielig voertuig;
  • Als personen- of bedrijfsauto;

De verkeersregels die gevolgd moeten worden zijn hier uiteraard eveneens van afhankelijk. Een quad die wordt goedgekeurd als bromfiets mag in principe reeds bestuurd worden vanaf de leeftijd van 16 jaar. Gaat het om een quad die toebehoort tot één van de andere categorieën? In dat geval mag ze veelal pas worden bestuurd vanaf 18 jaar. Ook het soort rijbewijs waar je gebruik van dient te maken is uiteraard afhankelijk van het soort quad die je beslist om aan te kopen.

Is je quad verzekeren wettelijk verplicht?

Of je quad verzekeren wettelijk verplicht is, is in de praktijk afhankelijk van het soort quad waarover je beschikt. Is je quad goedgekeurd om gebruik van te maken op de openbare weg? In dat geval dien je er rekening mee te houden dat dezelfde wettelijke verplichting geldt als voor auto’s. Dit betekent dat je minstens een WA-verzekering zal moeten afsluiten. Het afsluiten van een uitgebreidere verzekering is mogelijk, maar is geen vereiste. Is je quad niet goedgekeurd voor gebruik op de weg? Dan komt de wettelijke verplichting voor de WA-verzekering te vervallen. Je quad verzekeren is vanaf dat ogenblik dan ook niet langer een vereiste.

Op het moment dat je ervoor kiest om geen verzekering voor je quad af te sluiten dien je, je er wel van bewust te zijn dat je helemaal zelf voor alle verschillende vormen van schade die ontstaan moet opdraaien. Ook op privéterreinen is het bijvoorbeeld mogelijk dat je schade toebrengt met je quad aan derden. Op het ogenblik dat dit gebeurt zal je niet alleen de schade aan je eigen voertuig moeten vergoeden, maar ook deze die je hebt aangebracht aan de betrokken partij. Er zal in dit geval dan ook geen verzekeraar zijn die ook maar iets van de schade zal verzekeren. Dit is wel een belangrijk aandachtspunt waar je zeker bij stil zal willen blijven staan.

De kinderquad als uitzondering op de regel

Wil je schade veroorzaakt door je quad verzekerd zien worden? Dan is je quad verzekeren dus iets waar je bij stil moet blijven staan. Wat echter wanneer er sprake is van een zogenaamde kinderquad? Voor een dergelijk voertuig geldt dat ze niet wordt aanzien als een echte quad. Dit gezegd hebbende spreekt het voor zich dat je ook met een dergelijk voertuig bepaalde schade kan aanrichten aan derden. Op het ogenblik dat, dat gebeurt valt die schade gewoon onder de standaard aansprakelijkheidsverzekering waarover je beschikt. Hiervoor hoef je dan ook uiteraard zeker en vast geen aparte of speciale quadverzekering af te sluiten.

Hoe besparen op de kosten voor je quad verzekeren?

Het spreekt voor zich dat een quad verzekeren in de praktijk altijd gepaard gaat met bepaalde kosten. Veel mensen stellen zich de vraag of er mogelijkheden bestaan om deze kosten te kunnen drukken. Dat is zeker het geval. Er zijn verschillende interessante bespaartips die je daarvoor kan benutten. Wij hebben de belangrijkste hieronder even voor je op een rijtje gezet.

1.) Voer altijd een vergelijking uit tussen verschillende verzekeraars

Een quad verzekeren mag dan niet bij alle verzekeraars mogelijk zijn, toch is het zo dat er best een aantal verzekeraars op de markt zijn terug te vinden waarbij dit wel tot de mogelijkheden behoort. Bovendien kan er worden vastgesteld dat er ook sprake kan zijn van een niet onbehoorlijk prijsverschil tussen de verschillende verzekeraars. Het is vooral omwille van die reden dat het uitvoeren van een vergelijking nooit een overbodige luxe is. Wil je dus de kostprijs voor je quad verzekeren kunnen drukken? Dan is dit alvast het eerste om bij stil te blijven staan.

2.) Denk goed na over het soort verzekering waar je behoeften aan hebt

Een quad verzekeren is net als bij een auto of een brommer mogelijk op tal van verschillende manieren. Wat betekent dit nu precies? Zeer eenvoudig. Dit betekent dat je onder meer een keuze kan maken tussen de WA-verzekering, de WA+ beperkt en de WA+ volledige cascoverzekering. Voor welke van deze verschillende soorten verzekeringen jij uiteindelijk gaat kiezen is natuurlijk steevast afhankelijk van de dekkingen waar je op wil kunnen rekenen. Let wel op, afhankelijk van je keuze op dit vlak spreekt het voor zich dat de kostprijs van je quadverzekering sterk kan worden beïnvloed.

3.) Let op de hoogte van het eigen risico

Tot slot is het bij een quad verzekeren in de praktijk eveneens zo dat er rekening moet worden gehouden met de aanwezigheid van een bepaald eigen risico. Voor dat eigen risico geldt dat ze niet is vastgesteld. Je kan ze dus eventueel (indien je dat wenst) naar wens aanpassen. Door het eigen risico bij een quadverzekering te verhogen is het mogelijk om de periodieke verzekeringspremie die moet worden betaald te verkleinen. Zo kan je niet alleen op korte, maar zeker en vast over de lange(re) termijn toch een meer dan behoorlijke besparing op je verzekering realiseren.

 

Er zijn drie hoofdtypes van luchthaven parkeren, de eerste is On Airport self parking, waarbij u als klant rechtstreeks aankomt bij de terminal van waaruit u vertrekt en dan parkeert u in de parkeerfaciliteiten voor een korte of lange periode. Het is mogelijk om deze diensten vooraf te reserveren en geld te besparen. Zodra u het parkeerterrein oprijdt, zoekt u een parkeerplaats, meestal op een groot vlak terrein of in een parkeergarage met meerdere verdiepingen, en gaat u naar de check-in zone voor uw vertrek.

 

De laatste jaren hebben de meeste luchthavens het niveau van de overdekte looppaden en de verlichting rond deze parkeerterreinen drastisch verbeterd om het hele proces aantrekkelijker te maken voor potentiële klanten en reizigers.

 

De tweede optie is Off Airport Park and Ride. Veel verschillende bedrijven op alle luchthavens vestigen zich ergens tussen 1 en 20 km van de luchthaven en bieden een busdienst van hun terrein naar een aangewezen gebied van de luchthaven.

 

Zodra u bent ingecheckt op het terrein laadt u uw bagage in, goede terreinen hebben chauffeurs klaar om u hiermee te helpen, en eenmaal op het luchthaven drop off punt maakt u uw weg naar de departure check in. Het is goed om te weten dat deze diensten is meestal veel goedkoper zijn dan parkeren direct bij de terminals van de luchthaven, maar de wandeling naar het vertrek kan langer zijn dan het aangewezen drop off punt voor Off Airport parking terreinen.

 

Tenslotte, als al dat lopen van parkeergarages en het in- en uitladen van uw bagage uit bussen en nog meer lopen u niet aanspreekt, dan is er nog een andere optie – Meet And Greet.

 

Vooraf te boeken chauffeursdiensten direct bij elk terminal gebouw op elke luchthaven, er zijn een breed scala van bedrijven die deze diensten aanbieden. U rijdt rechtstreeks naar de terminal waar u vandaan vliegt en ontmoet de chauffeur buiten de toegangsgebouwen of in de nabijheid van de ingang en zodra een controle van hun gegevens en uw voertuig is voltooid, overhandigt u het voertuig en krijgt u zijn directe contactgegevens.

 

Zorg ervoor dat u uw reis plant en wees u ervan bewust dat luchthavens erg druk kunnen zijn, zowel op als buiten de luchthaven. U moet dus altijd ruim de tijd nemen om uw voertuig af te zetten en geniet voor uw vlucht van een drankje in de luchthaven lounges.

 

Op zoek naar een plek om je auto te parkeren op Eindhoven airport? Check Eazzypark.nl!

Denk je dat je te veel betaalt voor je autoverzekering? Dat kan kloppen! Veel mensen betalen namelijk veel te veel geld voor hun autoverzekering, maar weten niet hoe ze geld hierop kunnen besparen. In dit artikel bespreek ik 5 simpele tips hoe jij jaarlijks tientallen euro’s op je autoverzekering kan besparen.

Tip 1 – Kleine schades

Om te beginnen is het handig om kleine schades altijd zelf te financieren uit je eigen portemonnee. Wanneer je een claim indient bij je verzekeringsmaatschappij gaat je noclaim korting namelijk weg, waardoor je over een langer termijn veel meer geld kwijt zal zijn.

Tip 2 – Vergelijk regelmatig

Wanneer je een goedkope autoverzekering wilt hebben is het belangrijk om de verschillende autoverzekering regelmatig te vergelijken. Dit kan je tegenwoordig eenvoudig en snel online doen.

Tip 3 – Hoger eigen risico

Wanneer je besluit om je eigen risico te verhogen, kan je veel geld besparen op je maandelijkse premie. Echter kan je wel voor hoge kosten komen te staan wanneer je in een ongeval terecht komt.

Tip 4 – Controleer de dekking

We zien vaak dat mensen een te uitgebreide dekking hebben voor de auto waarin ze rijden. Met een oude auto heb je vaak aan een WA verzekering genoeg. Toch zien we dan alsnog dat veel mensen een WA+ of zelfs een allrisk dekking hebben. Dit is overbodig en kost enorm veel geld.

Tip 5 – Jaarlijkse betaling

Ten slotte kan het handig zijn om je volledige premie jaarlijks te betalen. Jaarlijkse betalingen geven de verzekeraar vaak een bepaalde zekerheid waardoor ze korting geven aan mensen die alvast voor een jaar vooruit betalen.