auto

Je bent toe aan een nieuwe auto, maar je weet niet waar te beginnen. Leasen, nieuw kopen of toch tweedehands? Veel mensen staan jaarlijks voor deze keuze en zien ook door de bomen het bos niet meer. Een nieuwe auto brengt veel voordelen met zich mee, maar een tweedehands daarentegen ook. Natuurlijk wil je het liefst niet de hoofdprijs betalen, maar ook niet een miskoop doen met een tweedehands. Wat betreft de prijs maakt het nogal verschil of je gaat voor de Mercedes Benz occasions of een nieuw exemplaar voor de dealer. Ben jij nog twijfelende? Dit zijn voor- en nadelen op een rijtje van zowel nieuwe als tweedehands auto’s.

Nieuwe auto

De geur van een nieuwe auto maakt velen al gelukkig. Je kan natuurlijk zelf kiezen welke kleur en model je wil, wat erg fijn is. Daarbij komt ook nog dat je ruime keuzes hebt tussen de opties in je auto, zoals een navigatiesysteem of stoelverwarming. Wanneer je een nieuwe auto koopt moet je wel rekening houden met een lange levertijd die vaak weken of soms zelfs maanden is. Mede door het tekort aan chips die gebruikt worden in auto’s kunnen de levertijden flink oplopen. Tegelijkertijd is een nieuwe auto zeer prijzig, je zal dus wel flink wat spaargeld moeten hebben. Bij leasen heb je dit startkapitaal niet nodig en wel bovenstaande voordelen. Daarboven op komt nog dat je geen onverwachtse kosten hebt voor bijvoorbeeld reparaties. Echter, bij leasen krijg je aan het einde van je leasecontract niks meer voor je auto en moet je deze weer inleveren aan de leasemaatschappij.

Occasion

Als we kijken naar occasions is toch wel het grootste voordeel dat de aanschafprijs een stuk lager is. Voor een simpel model heb je helemaal niet zoveel spaargeld nodig. Wel dien je goed op te letten op de staat van de auto, en rekening houden met meer kosten voor reparaties en onderhoud dan bij een nieuwe auto. Betrouwbare occasions zijn bijvoorbeeld de Volvo occasions, deze scoren een stuk beter dan de tweedehandsauto’s van onder meer Seat. Je kan de auto volledig ‘oprijden’, maar natuurlijk ook na een aantal jaren weer doorverkopen. Op deze manier rijd jij zeer voordelig rond.