Wil je gemakkelijk operational lease auto huren? Of misschien heb je er nog niet eerder van gehoord maar heeft het wel je aandacht weten te vinden. Een operational lease houdt in dat je een auto huurt, maar de te huren auto eigendom blijft van de leasemaatschappij waar je de auto huurt. Dit is een ideale overweging wanneer je wel een auto nodig hebt, maar hier maar voor een bepaalde tijd gebruik van wil maken. Het geeft meer flexibiliteit wanneer je de auto niet meer nodig hebt. Als je moet lenen om een auto te kunnen betalen is leasen meestal ook een betere idee in verband met rente.

Zakelijk leasen van een elektrische auto

Zakelijk leasen elektrische auto bij Superlease is een goede keuze wanneer je een bedrijf hebt en een auto nodig hebt. Dit kan voor jezelf als eigenaar zijn, maar het kan ook zijn dat je het voor je personeel nodig hebt. Een elektrische auto komt steeds meer voor en dat gaat in de komende jaren naar verwachting ook groeien. Het voordeel van een elektrische auto is dat je nooit meer zonder benzine zit. Daarnaast maakt het minder herrie dan een ‘gewone’ auto en is het goedkoper omdat het geen brandstof verbruikt. Genoeg redenen om ook voor elektrisch te gaan dus.

Liever niet elektrisch maar wel zakelijk? Dat kan ook

Auto leasen zakelijk bij Superlease is ook gewoon mogelijk als je liever in een benzine auto wilt gaan rijden. Als je het gewend bent om een schakelauto te gebruiken dan is het niet zo gek als je dit ook liever wilt blijven gebruiken. Om de keuze te maken of je het privé of zakelijk wilt leasen, moet je nadenken of je het voor zowel privé als zakelijk wilt gebruiken, of alleen zakelijk. Als de eerste situatie van toepassing is, dan is privé aangeraden. Als je het alleen voor je bedrijf wilt gaan gebruiken is zakelijk leasen wellicht een betere optie.

De voordelen van een auto leasen

Het leasen van een auto brengt veel voordelen met zich mee: je bent dan wel niet de officiële eigenaar van de auto, maar je hebt het wel voor een bepaalde tijd in jouw bezit. Je kunt zelf bepalen hoelang je de auto wil gaan huren en kunt na een bepaalde tijd de overeenkomst ook opzeggen. Ook kun je leasen als je een bepaalde auto wilt uitproberen bijvoorbeeld, of van benzine naar elektrisch wilt gaan maar niet meteen een nieuwe auto wilt aanschaffen. Na de leaseperiode kun je de auto gewoon weer inleveren, eventueel verlengen of een andere auto gaan leasen.

Het verschil tussen private lease en zakelijke lease

Eigenlijk zegt de naam het al een beetje: private leasen is voor privégebruik en zakelijk leasen is bedoeld om het voor werkzaamheden te gaan gebruiken. Zakelijk leasen kan ook alleen als je een ZZP’er bent of een eigen bedrijf hebt. Of je kunt het in sommige gevallen ook leasen via je werkgever. Ook zijn de btw en leasekosten vaak fiscaal aftrekbaar en kom je niet geregistreerd te staan bij het BKR. Als kers op de taart is het ook zo dat je vrijwel altijd in een nieuwe auto rijdt als je een auto gaat leasen. Ook is het onderhoud vaak de meestal de verantwoordelijkheid van de leasemaatschappij.