Als je een eigen bedrijf hebt dan heb je wellicht te maken met zakenrelaties, partners, werknemers en investeerders. Al deze mensen willen zich gewaardeerd voelen. Een goede manier om deze mensen aan je te binden is door goede voorwaarden te scheppen, maar je kan ook nog een extra stap zetten. Denk bijvoorbeeld aan het geven van een relatiegeschenk. Deze heb je in allerlei soorten en maten en zorgen voor een grote waardering onder zowel partners, werknemers, investeerders als zakenrelaties. En zo zijn er nog veel meer redenen om te gaan voor een relatiegeschenk.

Leuk om te geven en te krijgen

Een relatiegeschenk geeft hetzelfde gevoel als het geven van een cadeau voor bijvoorbeeld een verjaardag. Mensen die een cadeau ontvangen voelen zich erg blij, omdat ze iets krijgen. Ze krijgen waardering en een relatiegeschenk voor hun harde werk geeft nog eens extra waardering. Je deelt eigenlijk een compliment uit in de vorm van een cadeau. Daarnaast is een relatiegeschenk ook heel leuk om te geven. Als je een enthousiaste reactie op jouw geschenk krijgt dan geeft jou dit een goed gevoel. Zo zorg je dus met een relatiegeschenk voor een win-win situatie.

Blijvende herinnering

Een andere goede reden om een relatiegeschenk te geven is dat het zorgt voor een blijvende herinnering. Een bedank mailtje of woorden vergeten mensen snel, maar een fysiek cadeau niet. Als je gaat voor een reep chocolade als relatiegeschenk dan duurt deze herinnering wel minder lang dan als je gaat voor bijvoorbeeld een mok of een dopper. Deze laatstgenoemde producten gebruiken mensen veel en iedere keer als ze hiervan gebruik maken dan zullen ze aan je denken. Helemaal als je het product laat bedrukken met jouw bedrijfsnaam of logo. Ga dus voor een product waarvan je weet dat jouw zakenrelatie of partner dit veel zal gebruiken.

Goedkope marketing

Doordat een relatie of partner een product veel gebruikt, zal het zorgen voor veel naamsbekendheid. Anderen zullen het product zien en daarmee ook het logo of je bedrijfsnaam. Zo zorg je ervoor dat ook andere mensen jouw bedrijf zullen herinneren. Deze vorm van marketing is relatief goedkoop als je het vergelijkt met bijvoorbeeld een marketing campagne. Het hangt er daarbij wel vanaf voor wat voor relatiegeschenk je gaat en ook welke bedrukking je kiest. Je kan het zo duur of zo goedkoop maken als je zelf wil. Er zijn talloze mogelijkheden, waardoor er altijd een geschikt relatiegeschenk voor jou tussen zit.