Is jouw energieniveau ook lager dan je zou willen?

In onze non-stop samenleving is het haast een kunst geworden om bij te blijven met ons drukke bestaan zonder ergens energie in te leveren. Toch merk ik – en met mij vele anderen – dat ondanks alle pogingen, de vermoeidheid soms toeslaat als een boemerang. Zou er iets zijn wat we over het hoofd zien?

De ontdekking van spermidine

Bij mijn zoektocht naar natuurlijke energieverhogers stuitte ik pas geleden op iets interessants: spermidine. Een stofje waarvan de naam misschien even de wenkbrauwen doet fronsen, maar waarvan wetenschappers zeggen dat het potentieel heeft wonderen voor je lichaam te doen. Ik begon me af te vragen of dit kleine molecuul wellicht het antwoord kon zijn op mijn eeuwige jacht naar meer levensenergie.

Hoe werkt spermidine precies?

Voor iemand die graag de feiten kent voordat hij ergens induikt, was dit een belangrijk punt van onderzoek voor me. Spermidine triggert blijkbaar iets dat autophagie heet – simpel gezegd, een opruimproces in je cellen waardoor ze beter en efficiënter gaan werken. Meer efficiëntie = meer energie? Het klonk logisch in mijn oren!

Mijn ervaring met Spermidine supplement

Zonder al te veel verwachting begon ik aan mijn experiment met Spermidine supplement van Purovitalis.nl. De beloften waren mooi: verhoogde celregeneratie, verbeterde slaapkwaliteit en ja hoor, meer energie! Vanaf week twee merkte ik verschil; minder middag dips en ’s ochtends wakker worden voelde niet langer als een loodzware taak.

Spermidines rijke bronnen & zelf aan de slag

Eén ding heb ik geleerd: naast supplementatie kun je jouw spermidineniveaus ook boosten door bepaalde voedingsmiddelen toe te voegen aan je dieet; denk hierbij aan tarwekiemen, sojabonen en champignons. Combineer dit met regelmatig bewegen (ja daar komt ie weer) en wie weet ben jij binnenkort ook wel die persoon wiens batterij nooit lijkt leeg te raken!

Natuurlijk is niets een wonderoplossing – balans blijft key. Maar als iemand die altijd skeptisch stond tegenover supplementen moet ik bekennen: deze ervaring heeft mij positief verrast.