Het is weer november, en dat betekent dat veel Nederlanders zich langzaam maar zeker klaar maken voor Sinterklaas. Het is elk jaar weer een probleem wat heel veel mensen herkennen, want wat koop je nou voor je kinderen als het heerlijk avondje zich weer aandient? En wanneer zijn kinderen nou oud genoeg om zelf ook voor cadeaus te zorgen voor de familie? Gaan we dit jaar voor surprises of alleen voor gedichten? En is die puzzel met 100 houten puzzelstukjes niet veel te makkelijk voor je nichtje van 13? Genoeg vragen, en wij hebben de antwoorden!

Vraag op tijd of mensen nog wensen hebben voor Sinterklaas

Het voelt nu misschien een beetje gek om al te beginnen over wensen voor Sinterklaas, maar eigenlijk kun je hier niet vroeg genoeg mee beginnen. Dit heeft meerdere redenen, maar de grootste reden is eigenlijk wel dat je nou eenmaal snel op zoek kunt naar cadeaus als je snel weet waar je naar moet zoeken. Dit scheelt weer een hoop gedoe en gehaast op 4 december, waardoor je dan tijd hebt voor andere dingen, zoals het schrijven van een gedicht of het maken van een surprise. Zorg dus dat je op tijd weet wie wat wil voor Sinterklaas, en noteer dit.

Hoe schrijf je het perfecte Sinterklaas gedicht?

Naast het op tijd zorgen voor de juiste cadeaus, is het ook van belang dat je op tijd begint aan het schrijven van de bijbehorende gedichten. Dit is een klusje wat door veel mensen wordt uitgesteld, waardoor menig mens de avond voor pakjesavond in paniek een gedicht zit te typen. Maar hoe zorg je nou voor een leuk, pakkend gedicht? Het is een tip om te teasen over je cadeau in je gedicht. Dit kun je op verschillende manieren doen. Denk bijvoorbeeld aan het noemen van wooden city in the toyshop als je een puzzel hebt gekocht.

Een surprise waarmee je hoge ogen gooit

Je hebt je cadeau en gedicht geregeld, dan is er nog de surprise. De een vindt het het leukste onderdeel van het hele Sinterklaasfeest, de andere heeft er een enorme hekel aan. Wat je er ook van vindt, soms moet het nou eenmaal gedaan worden. De grootste fout die mensen hiermee maken is, naast te laat beginnen, vaak te moeilijk denken. Een surprise hoeft namelijk helemaal niet moeilijk te zijn. Ga na wat iemand leuk vindt om te doen en doe daar wat mee. Qua materialen hoeft het ook niet moeilijk. Vaak kun je al heel veel met een oude schoenendoos.

Een goed humeur is het halve werk

Het Sinterklaasfeest is minder leuk als je veel stress ervaart bij de voorbereiding. Dit is zonde, want je kunt juist ook heel veel plezier beleven aan het schrijven van je gedicht of aan het maken van je surprise. Stress zorgt er vaak voor dat dingen juist langer duren of moeilijker worden dan ze al zijn, dus zorg ervoor dat je zo rustig mogelijk aan je bezigheden begint en begin op tijd!