tuin

Je hebt veel tijd, werk en geld gestoken in het kweken van je tuin. Waarom zou je hem dan willen ontwortelen en verkopen? Nou, als je het nog niet wist, er zijn insecten die moeten worden bestreden om ervoor te zorgen dat jouw tomatenplanten bloemen groeien en fruit van goede kwaliteit produceren. Een goed onderhouden tuin is een aanwinst voor elke woning en door deze insecten onder controle te houden, houdt je niet alleen mollen op afstand, maar kun je ook meer oogsten in hetzelfde gebied. Denk is aan carbid schieten als je wilt beginnen met ongediertebestrijding, of als je al weet hoe je knaagdieren, muizen, woelmuizen en andere kleine dieren uit de buurt van jouw voedselgewassen kunt houden, maar geen professionele verdelger wilt inhuren, dan is dit artikel iets voor u! In deze gids overlopen we de top 5 manieren waarop je zelf mollen kunt bestrijden.

Ongedierte hebben impact op jouw tuin

Voedsel kweken in je tuin is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je familie en vrienden geen honger lijden. Je kunt een verscheidenheid aan groenten en fruit kweken, en zelfs wat kruiden planten, om mollen te bestrijden en je tuin zijn volle potentieel te laten bereiken. Je kunt ook wat bloemen kweken om bestuivers aan te trekken, en voor hun honingdauw (slib) dat spijsverteringsenzymen bevat. Dit zal jouw tuin helpen meer voedsel te produceren met minder werk. Als je niet de ruimte hebt voor een grootschalig tuinproject, kun je toch een paar planten kweken voor je eigen gezin als het gaat om mollen bestrijden en de bodem te verbeteren.

Gebruik diervriendelijke bestrijding

Wist je dat je schadelijke insecten met je eigen handen kunt bestrijden? Nee, we hebben het niet over het gebruik van een chemisch bestrijdingsmiddel. Dit is de ware definitie van biologische bestrijding. De juiste insecten hebben om de verkeerde te bestrijden is de grootste uitdaging voor biologische ongediertebestrijding. Om het meeste uit jouw biologische bestrijding te halen, moet je hun levenscyclus en de gebruikte insecten begrijpen. In dit artikel bespreken we de 4 meest voorkomende insecten die in jouw tuin moeten worden bestreden.

Commercieel geproduceerde bestrijdingsmiddelen

Deze pesticiden komen in de vorm van vloeistoffen, sprays, stof en poeders. Ze zijn synthetisch of gebaseerd op planten, dieren en bacteriën. Synthetische bestrijdingsmiddelen zijn bedoeld als laatste redmiddel. Ze zijn duurder dan biologische bestrijdingsmiddelen en minder effectief. Gebruik als laatste redmiddel een biologische bestrijding, indien beschikbaar. Dit is de enige manier om tuinplagen te bestrijden.

Tot slot

Tuinieren is een lonende hobby, en het kan nog meer lonend zijn als je mollen leert bestrijden. Je kunt jouw tuin productief maken door meer voedsel te verbouwen, minder water te gebruiken en een goede bodem te hebben. Je kunt ook gebruik maken van biologische bestrijding indien beschikbaar. Verbouw meer voedsel door meer schaduwtolerante groenten en fruit te planten, zoals planten die een grote zaadopbrengst hebben, zoals broccoli, sla en radijs. Carbid in jouw tuin om ervoor te zorgen dat je niet per ongeluk andere ongewenste gasten introduceert.