Het einde van het jaar breekt weer aan en tijdens die maanden gaan alle leidinggevenden en werkgevers drastisch op zoek naar de beste kerstpakket ideeen. Het doel van een kerstpakket is waardering uitspreken zodat het personeel op die manier goed gemotiveerd aan het nieuwe jaar begint. Ben jij degene die de keuze mag maken dit jaar, dan heb je ook nog eens te maken met een mager budget. Gelukkig is het niet allemaal slecht, want de onderstaande kerstpakket ideeën geven je vast inspiratie.

 

1.  Goede kerstpakket ideeen refereren naar een grote prestatie

Je wilt waardering uitspreken met je kerstpakket en je weet vast wel waarvoor. Vraag jezelf af wat de grootste prestatie is waar iedereen aan heeft bijgedragen en verwijs daarnaar door een bepaald thema uit te kiezen. Je laat dan zien dat de extra inzet die iedereen geleverd heeft niet onopgemerkt is gebleven. Hebben jullie een contract met een grote Amerikaanse klant af weten te sluiten? Zoek dan naar kerstpakket ideeen met een Amerikaans thema.

 

2.  Gebruik je huisstijl en je logo

Iedere ontvanger van het kerstpakket weet van wie deze afkomstig is, maar daar kun je naar refereren als je kiest voor een kleur uit je huisstijl. Bij webwinkels kun je kerstpakket ideeen opdoen door een selectie te maken op kleur en de belangrijkste kleur uit je huisstijl voelt voor elke ontvanger automatisch vertrouwd. Laat het logo van je bedrijf op je verpakking drukken. Door te laten zien van wie het pakket afkomstig is creëer je een gevoel van saamhorigheid, trots en herkenning.

 

3.  Een relevant product uitkiezen

Een andere manier om kerstpakket ideeen op te doen die naar het bedrijf refereren, is door te kiezen voor een relevant product. Als jullie bijvoorbeeld biologische isolatiematerialen produceren, dan kun je ervoor kiezen om een wollen muts in het kerstpakket te doen en verkopen jullie bloemen, kies dan voor een aantal speciale tulpenbollen. Ook hier gebruik je weer een kenmerk dat iedere werknemer in je bedrijf deelt en begrijpt.

 

4.  Maatwerk

Veel webwinkels bieden je ook de optie aan om zelf de kerstpakketten samenstellen. Het mooie daarvan is dat je dan hulp krijgt bij het vinden van kerstpakket ideeen. Het nadeel is wel dat deze optie vaak alleen aangeboden wordt bij grote bestellingen, bijvoorbeeld van 100 of meer pakketten. Samen met een deskundige medewerker stellen jullie dan het ideale kerstpakket samen voor jouw personeel. Jij vertelt wat je nodig hebt en eventueel ook wat erin moet zitten, en de medewerker zorgt ervoor dat het een samenhangend geheel wordt en schitterend wordt ingepakt.

 

5.  Eigen keuze concept in je huisstijl

Kun je echt niet op goede kerstpakket ideeen komen, kies dan voor het eigen keuze concept. Je medewerkers krijgen een kaart met een bepaalde waarde en dat kunnen ze uitgeven aan een product dat ze zelf uitkiezen. De winkel maakt een webpagina in je huisstijl waar de producten die jij hebt uitgekozen besteld kunnen worden.