aansteker

Wist je dat de aansteker eerder is uitgevonden dan de moderne lucifer? Het klinkt misschien raar, maar toch is het zo. De aansteker vond in 1823 voor het eerst het licht. De Duitser Johann Wolfgang Döbereiner bedacht de voorloper van de moderne aansteker. De ontsteking van deze aansteker gebeurde op basis van een reactie van waterstofgas op een platina spons. Deze aansteker was tot ca. 1880 in productie. De moderne lucifer werd ‘pas’ in 1827 door de Engelse scheikundige John Walker bedacht. Vier jaar later dan de aansteker dus.

In de jaren daarna zijn er verschillende verbeteringen aangebracht in zowel de aanstekers als de lucifers. Zo werden in de late 19e eeuw de gasaanstekers uitgevonden. Deze werkten door gas (meestal propaan of butaan) te ontsteken met behulp van een vuursteentje. In de 20ste eeuw werden er nog meer verbeteringen aangebracht. Zo werden er bijvoorbeeld elektrische aanstekers uitgevonden. Deze werken door middel van ontsteking op basis van een piezo-elektrisch element. Voorbeelden hiervan zijn gasaanstekers en stormaanstekers. Deze aanstekers zijn stukken veiliger en betrouwbaarder dan de originele lucifers.

Tegenwoordig zijn aanstekers niet meer weg te denken uit de moderne maatschappij. Ze worden voor allerlei doeleinden gebruikt. Zo ook als promotie items. Bedrijven laten aanstekers bedrukken en zetten ze in om meer naamsbekendheid te creëren voor hun merk. Doordat het een praktisch item is worden ze veel gebruikt door de ontvangers.

Aanstekers zijn gemakkelijk online te bedrukken met het logo van jouw bedrijf, organisatie of vereniging. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de website van BudgetGift.nl. Op deze website vind je een groot aanbod te bedrukken aanstekers tegen scherpe prijzen. Van tevoren krijg je een digitaal voorbeeldopmaak te zien zodat je nooit voor verrassingen komt te staan. Ook is het mogelijk om een onbedrukt sample te bestellen zodat je zelf kunt beoordelen of de aansteker aan jouw kwaliteitseisen voldoet.

Neem snel een kijkje op de website en laat vandaag nog aanstekers bedrukken met jouw logo!