newborn

Bij een newborn shoot denken veel mensen nog aan Anne Geddes-achtige taferelen: kindjes in mandjes, opgerold in dekentjes en met zonnebloempakjes aan. Inmiddels zijn er echter veel meer mogelijkheden dan dat. Maar welke shoot past nu het beste bij jullie?

Zelf maak je vast genoeg foto’s van jullie baby’tje met je telefoon, maar tijdens een professionele fotoshoot krijg je pas echt een prachtig resultaat. De foto’s zijn veel hoger in resolutie, zodat je er grote afdrukken of een album van kunt maken. En zeg nou zelf, een professionele foto van jullie gezin is toch veel mooier dan een snelle selfie? Een babyshoot biedt uitkomst.

Geposeerd of ongeposeerd?

Grofweg kun je het onderscheid maken tussen geposeerde en ongeposeerde newborn shoots. Bij een geposeerde shoot zul je door de fotograaf uitgenodigd worden in de studio. Er zijn ook steeds meer fotografen die hun studio equipment meenemen naar jou thuis, zodat je niet hoeft te reizen met jullie pasgeboren kindje. Sommige fotografen focussen zich vooral op foto’s van de baby zelf, hierbij zal jouw kindje lekker worden ingebakerd en wordt er gezorgd dat het kindje helemaal tot rust komt. Meestal worden deze shoots in de eerste paar weken na de geboorte gepland. Dit levert serene, gestylede foto’s op. Er zijn ook studiofotografen die jullie hele gezin op de foto zetten. Informeer vooraf naar de mogelijkheden bij jouw fotograaf.

Lifestyle newborn shoot

Is poseren niets voor jou en voel je je al ongemakkelijk bij het idee van een studio? Dan is een lifestyle newborn shoot in Tilburg iets voor jou. Tijdens zo’n fotoshoot komt de fotograaf bij jullie thuis en fotografeert hij/zij de dag zoals hij is. Zo ontstaat een reportage die ‘echt’ is, ongeposeerd en ongedwongen. Bij dit soort foto’s maakt het niet uit of jullie kindje een week of een half jaar oud is. Op de foto’s zie je precies hoe jullie zijn als gezin, en is er meer ruimte om de connectie tussen jullie vast te leggen. Borstvoeding geven, de baby in bad doen, een blokje om samen of een luier verschonen: tijdens een lifestyle babyshoot wordt het dagelijks leven met jullie gezin vastgelegd. Je hoeft niet te poseren en het levert hele tijdloze foto’s op.

 Newborn