Naar alle waarschijnlijkheid wist je al dat je een Louis Vuitton tas schoon kunt maken met baking soda, wat ook wel zuiveringszout genoemd wordt. Ja, baking soda heeft dus onder andere als voordeel dat het gebruikt kan worden voor het reinigen van een tas van bijvoorbeeld het merk Zebra die je hebt gekocht in deze social deals. Zuiveringszout is niet alleen geschikt om te gebruiken voor het schoonmaken, het heeft namelijk ook een aantal gezondheidsvoordelen. Hieronder vind je daar vijf voorbeelden van. 

 

Blaasontsteking

Bacteriën zijn liefhebbers van een zure omgeving, wat de blaas is. Veel mensen hebben dan ook regelmatig last van een blaasontsteking. Gelukkig kun je dit enigszins gemakkelijk oplossen door elke dag een oplossing met baking soda te drinken. Doe dit totdat de infectie verdwenen is. Dagelijks moet je hiervoor één glas water met zuiveringszout drinken. Neem hierbij niet een oplossing die je te sterk is, aangezien je lichaam nogal heftig er op kan reageren. Begin juist veilig met een half theelepeltje baking soda in het glas water. Eventueel kun je de dosis later aanpassen.

 

Splinters verwijderen

Soms heb je een splinter die je gewoon niet kunt verwijderen. Ze zijn zo nu en dan zo klein dat je je ze niet vast kunt pakken met een pincet. Dit probleem kun je gelukkig oplossen. Dit doe je door een eetlepel baking soda op te lossen in een glas lauw water. Hier moet je je vinger of hand 2 tot 3 keer per dag in dopen, een kwartier per keer. De meeste splinters, hoe groot of klein ze ook mogen zijn, zullen dan automatisch naar buiten komen. Dit duurt soms wel een paar dagen. Vervolgens kun je ze eenvoudig verwijderen met behulp van een pincet.

 

Wittere tanden

Tegenwoordig zijn er veel manieren om wittere tanden te krijgen. Zo kun je speciale tandpasta hiervoor gebruiken, al werkt dit helaas niet altijd. Baking soda is ook een optie om dit doel te bereiken. Het is een natuurlijke oplossing die een goed resultaat zal hebben. Je doet dit door eerst een aardbei te pletten. Vermeng dit vervolgens met een halve theelepel zuiveringszout. Je moet dit dan mengen tot een zalfje wat je daarna kunt smeren op je tanden. Laat het vijf minuten zitten en poets vervolgens je tanden zoals je normaal ook doet. Spoel je mond ook grondig. Doe dit niet vaker dan één keer per week.

 

Insectenbeten

Insectenbeten zijn natuurlijk hartstikke irritant en vervelend. Dit komt doordat ze je huid irriteren, maar ook doordat ze enorm kunnen jeuken. Maak van baking soda en een klein beetje water een zalf, wat je vervolgens kunt smeren op de insectenbeet. Het zuiveringszout kan er ook puur opgesmeerd worden, maar helaas zal het dan niet blijven zitten. Wel is het zeer effectief tegen zowel de jeuk als de irritatie van je huid. Dit komt doordat baking soda de giftige stoffen die achtergelaten zijn door de insecten zelf neutraliseren, wat er dus voor zorgt dat de jeuk verlicht wordt en de irritatie opgeheft wordt.

 

Zonnebrand

In de zomer kun je natuurlijk verbranden als je lang in de felle zon zit. Zuiveringszout kan dan uitkomst bieden. Vul eerst een bad met lauwwarm water, waarna je hier een half kopje baking soda aan toegevoegd. Ga vervolgens lekker in het water liggen. Eigenlijk sla je twee vliegen in één klap. Jij zult je namelijk ontspannen terwijl het zuiveringszout de zonnebrand zal verlichten. Droog je niet direct af nadat je uit het bad bent gestapt. Het is juist beter om het water en de baking soda te laten drogen aan de lucht. In de zomer zal dit geen probleem zijn natuurlijk.