Ben jij een ondernemer die een bestelauto gebruikt? Dan ben je wettelijk verplicht om je te verzekeren. Je hebt minimaal een WA-verzekering nodig als je de bestelauto gebruikt. Met een WA-verzekering ben je gedekt wanneer jij of één van de medewerkers met de bestelauto schade bij een ander aanricht. Het afsluiten van een bestelauto verzekering is soms een lastige uitdaging, omdat je door veel verzekeraars de deur wordt gewezen wegens het hogere risico van de bestelauto. De bestelauto verzekeren bij De Vereende is dan een goede optie, want je ontvangt vrijwel altijd een goedkeuring op de aanvraag.

Het verschil tussen een auto of een bestelauto verzekeren

Er wordt een duidelijk onderscheid gemaakt in een auto of een bestelauto verzekeren. Doorgaans worden auto’s particulier gebruikt voor het vervoeren van personen. Een bestelauto is ten eerste vele malen groter, maar je kunt ook goederen vervoeren. Daarnaast maak je ook meer kilometers dan een gemiddelde autobestuurder. Deze factoren verhogen het risico op schades en ongevallen. Daarom staan veel verzekeraars niet te springen om het verlenen van een bestelauto verzekering.

Zakelijk verzekeren

Wanneer de bestelauto op jouw bedrijfsnaam en in de boekhouding staat, kun je de wagen niet particulier verzekeren. Je kunt dan uitsluitend kiezen voor een zakelijke verzekering. Je kunt dan een verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto aanvragen. Een nadeel is dat je de bestelauto dan ook niet (meer) privé mag gebruiken! Staat de auto niet op bedrijfsnaam en niet in de boekhouding? Dan zou je deze ook particulier kunnen verzekeren. Houdt er dan wel rekening mee dat bepaalde zaken niet zijn gedekt.

Bestelauto verzekeren, welke verzekering kiezen?

Wij hebben al even gesproken over de WA-verzekering en met deze verzekering ben je alleen gedekt wanneer je schade bij een ander aanricht. Schade aan jouw eigen wagen zijn dan niet gedekt en komen voor eigen rekening. Wil je ook dat de schades aan je bestelauto zijn verzekerd? Dan kun je de bestelauto verzekeren met een WA+ Beperkt Casco- of een All Risk verzekering.

Het verschil tussen een WA+ en een All Risk verzekering

Bij een WA+ verzekering is de schade aan de bestelauto ook verzekerd. Als de schade door een ander wordt aangericht. Wanneer je zelf verantwoordelijk bent voor de schade aan de bestelauto, worden deze schades met een WA+-verzekering niet gedekt. Deze schades worden wel gedekt wanneer je kiest voor een Allriskverzekering.

Waarom een verzekering bij De Vereende?

Wanneer je bij vrijwel iedere verzekeraar de deur wordt gewezen kun je aankloppen bij een maatschappij waar je een De Vereende verzekering kunt afsluiten. De Vereende dekken namelijk hogere risico’s en kijken minder naar het verleden. Dus mensen met achterstallige premiebetalingen, wanneer er sprake is geweest van het plegen van fraude en voor bestuurders die vaker schades hebben aangericht of met justitie in aanraking zijn geweest, hebben de meeste kans om met een De Vereende verzekering zich toch te kunnen verzekeren.

Houdt er wel rekening mee dat een bestelauto verzekeren met een de Vereende verzekering duurder is en dat de premie drie maanden moet worden vooruitbetaald. Daarnaast vraagt de Vereende in de regel een borgsom van ongeveer € 175,-. De borgsom wordt wel weer teruggestort als je geen gebruik hebt gemaakt van de polis en de bestelauto verzekering weer opzegt.