abonnementen

Er bestaan allerlei sim only bundels van verschillende providers. Aan de ene kant is dit positief, omdat je voldoende keuze hebt. Echter betekent het ook dat de kans groter is dat je goedkoper kunt uitkomen. Lang niet alle aanbieders zijn namelijk even voordelig. Bovendien kan het zijn dat voor jouw specifieke wensen een bepaalde provider goedkoper is dan anderen. Voordeliger met je sim only abonnement uitkomen is dus zeker mogelijk. 

Goedkope sim only abonnementen vergelijken

Net zoals je abonnementen voor je smartphone in het algemeen kunt vergelijken, is het ook aangeraden om de goedkoopste sim only abonnementen te vergelijken. Vooral wanneer je zo goedkoop mogelijk wilt uitkomen, is het een verstandig idee om bundels die al voordelig zijn met elkaar te vergelijken. Zo kom je er namelijk achter welke provider het goedkoopst is op basis van jouw gewenste hoeveelheid data, belminuten, en sms’jes.

Het is van belang om het bovenstaande te doen, omdat je vooraf niet weet welke aanbieder het goedkoopst is op basis van jouw gewenste bundel. Een voorbeeld: een bepaalde provider is goedkoper voor een bundel met 3 GB data of 10 GB data in combinatie met 200 belminuten & sms’jes, maar een andere aanbieder is goedkoper voor de bundel die jij wilt (5 GB data in combinatie met onbeperkt bellen). 

Door sim only aanbieders te vergelijken op basis van waar jij naar op zoek bent, kom je dus het goedkoopst uit.

Tweejarige sim only abonnementen

Hoe langer jij een sim only abonnement bij een aanbieder afsluit, hoe voordeliger. Dit is bij vrijwel alle providers zo. Voor een provider is het namelijk gewenst dat iemand zo lang mogelijk bij hen blijft. Daardoor maken ze langer durende abonnementen vaak het goedkoopst. 

Dit is dan ook de reden dat abonnementen met een looptijd van een jaar meestal iets prijziger zijn, en dat maandelijks opzegbare abonnementen vaak het duurst zijn.

Kies dus voor een sim only van 2 jaar als je zo goedkoop mogelijk wilt uitkomen met je gekozen bundel.

Virtuele providers

In de meeste gevallen zijn virtuele sim only providers het goedkoopst. Dit houdt in: aanbieders zonder eigen mobiele netwerk. Ze maken gebruik van het netwerk van een andere provider. Hierdoor besparen ze op kosten. Dit is een van de redenen waarom dergelijke aanbieders abonnementen goedkoper kunnen aanbieden.

Zit je momenteel bij een van de ‘grote’ providers, dan is voordeliger uitkomen vaak mogelijk door over te stappen naar een virtuele provider. Weet je niet zeker of je wel goedkoper uitkomt, vergelijk dan je huidige abonnement met sim only bundels van andere aanbieders.